Annonce
Billund

Den store nedlukning er trods alt godt for noget...

Frederik Nielsen blev Grindsteds topscorer med otte mål i lørdagens udekamp mod TM Tønder. Det var dog ikke nok til point, for Grindsted var reelt aldrig i nærheden af sejr mod sønderjyderne. Arkivfoto: John Randeris.
Grindsteds håndboldherrer har et mindre kompleks, når kampene finder sted væk langt fra de trygge rammer i Lynghallen eller Magion. Seks udekampe i træk er nu endt uden point, efter TM Tønder lørdag fortjent vandt med 31-25.

Grindsted: Det er overordnet set en negativ ting, at Danmark kan se frem til endnu en måned som nedlukket samfund på grund af coronakrisen. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Da nedlukningen betyder, at der ikke må være tilskuere til de håndboldkampe, der trods alt kan spilles, kan de håndboldfans, der under normale omstændigheder ville have brugt lørdagen på at tage turen fra Grindsted til Tønder for at følge de lokale drenge, glæde sig over, at de slap for de pinsler, som det alt andet lige ville have ført med sig.

De 60 minutters håndbold i Tønder blev en tro kopi af det, der for få uger siden foregik, da Grindsted tabte i Nyborg: En farlig masse fejl og et fortjent nederlag mod et hold, som på dagen var bedre og mere effektivt. 31-25 i hjemmeholdet TM Tønders favør blev det endelige resultat.

Grindsted-træner Flemming Pedersen kunne endnu en gang konstatere, at hans spillere lavede alt for mange tekniske fejl.

- Vi er to vidt forskellige hold, alt efter om vi spiller ude eller hjemme. I 1. halvleg laver vi fejl, som vi ikke engang ville lave på en dårlig træningsaften. I 2. halvleg får vi da spillet noget, der ligner en håndboldkamp, men vi laver stadig alt for mange uprovokerede fejl. Det så ikke særligt 1. divisions-agtigt ud, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Mange uprovokerede fejl

Det begyndte ellers lovende. Kampen var ikke mange minutter gammel, da Grindsted var foran med 4-2, men herefter tog de sønderjyske værter fuldstændig over. Ved pausen var stillingen 17-10 til TM Tønder, og dermed var der ikke reelt håb for point til Grindsted. I 2. halvleg fulgtes holdene nogenlunde ad, og Tønder vandt dermed relativt sikkert.

Det er første gang i sæsonen, at TM Tønder scorer 31 gange i samme kamp. Det kan blandt andet skyldes, at Grindsted igen var uden forsvarsspecialisten Rolf Ravn. Grindsted-træneren vil dog ikke tilskrive det savn den største betydning.

- Selvfølgelig betyder han da noget, men det er jo ikke i forsvaret, at alle fejlene bliver lavet. Det er, fordi der bliver kastet så mange bolde væk i angrebet, siger Flemming Pedersen, der ligeledes ærgrer sig over, at Grindsted-spillerne på en dag, hvor tingene ikke fungerede, begyndte at kanalisere deres frustrationer i retning af de to herrer med fløjterne.

Grindsteds målscorere

Frederik Nielsen - 8 mål.

Thomas Theilgaard - 6 mål.

Nikolaj Svalastog - 4 mål.

Bjarke Jørgensen - 2 mål.

Daniel Jørgensen - 2 mål.

Emil Larsen - 1 mål.

Hjalmar Andersen - 1 mål.

Kristoffer Jessen - 1 mål.

- De var godt nok også underlige. Ikke så meget i deres kendelser, men i deres kommunikation. Men det undskylder ikke, at man skal bruge tid på dem, siger Grindsted-træneren.

Et er helt sikkert: Indsatsen fra Grindsted-spillerne skal være væsentligt bedre, hvis der skal point på kontoen i 1. division.

- Det irriterer mig, at vi leverer så dårlig en indsats, og jeg står på sidelinjen og føler mig lidt magtesløs. Jeg kan godt ændre på nogle ting rent taktisk, når vi spiller normal håndbold, men når vi laver så mange helt uprovokerede fejl og kaster bolde væk, er det altså svært, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Bedst indbyrdes mod Tønder

Da Frederik Nielsen med få sekunder igen satte kampens sidste scoring ind, kunne det ligne en kosmetisk reducering uden betydning. Men faktisk betød reduceringen, at Grindsted efter sejren på 27-21 i første opgør mod TM Tønder er bedst indbyrdes og derfor vil ende højest i stillingen, hvis de to hold til slut har samme antal point.

Grindsted er i løbet af den seneste uge kommet i god afstand til nedrykningsstregen. Dels er det blevet til to sejre i de to seneste kampe, og dels har Dansk Håndbold Forbund aflyst det planlagte kvalifikationsspil om at undgå nedrykning. Dermed har Grindsted på nuværende tidspunkt hele 13 point ned til nedrykningsstregen.

Grindsted har nu tabt seks udekampe i træk, og set i det perspektiv virker det lettere dystert, at også de næste to kampe foregår langt væk fra de trygge rammer i Lynghallen.


Det irriterer mig, at vi leverer så dårlig en indsats, og jeg står på sidelinjen og føler mig lidt magtesløs.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce