Annonce
Egtved

Den syngende præst siger farvel og tak

Martin Bonde Eriksen gjorde sig for tre år siden bemærket i hele landet, da han sang Coldplay-sangen "Fix you" for konfirmanderne i Ødsted Kirke. Det filmede nogle af de fremmødte, og videoen blev efterfølgende delt flittigt på Facebook. Arkivfoto: Facebook
Martin Bonde Eriksen skal være ny sognepræst i Vedsted Sogn ved Haderslev. Den primære årsag er et ønske om mere tid med familien og mindre logistik.
Annonce

Ødsted/Jerlev: "Farvel, kære sogne. Fra 15. oktober skifter jeg embede, og jeg må derfor med sorg begynde at tage afsted med Ødsted og Jerlev."

Sådan indledte sognepræst Martin Bonde Eriksen for nylig et opslag på Facebook. Han skal i stedet være sognepræst i Vedsted Sogn ti kilometer vest for Haderslev.

- Min hustru er præst i domkirken i Haderslev, og vi har i noget tid haft et ønske om at komme lidt tættere på hinandens arbejde. Det er det, der er den primære årsag. Vi drømmer om at få mere tid som familie og lidt mindre logistik, fortæller Martin Bonde Eriksen, der sammen med hustruen Sofie har tre børn, to på seks år og et på tre år.


Det bliver svært at sige farvel, for jeg har været og er stadig meget glade for det store engagement, der er her.

Martin Bonde Eriksen, sognepræst


Familien regner med at flytte ind i præstegården i Vedsted i løbet af efterårsferien, så han kan være klar til indsættelse i Vedsted Kirke søndag 18. oktober.

- Jeg er meget spændt på at lære mit nye sogn at kende og ikke mindst at møde dem, der bor i sognet, fortæller han.

Annonce

Svært at sige farvel

Da Martin Bonde Eriksen i februar 2013 blev indsat som sognepræst i Ødsted og Jerlev Sogne, var det hans første ansættelse som sognepræst.

- Jeg blev modtaget helt fantastisk godt her i sognene, og jeg er meget taknemmelig over den åbenhjertighed, jeg er blevet mødt med, siger han.

40-årige Martin Bonde Eriksen siger midt i oktober farvel til Ødsted og Jerlev, da han skal være ny sognepræst i Vedsted Sogn. Arkivfoto: Peter Branderup Mathiasen

Årene i Ødsted og Jerlev har gjort stort indtryk og har lært ham enormt meget, mener han.

- Det bliver svært at sige farvel, for jeg har været og er stadig meget glade for det store engagement, der er her. Folk her er meget stolte af deres lokalsamfund og er meget aktive, og det smitter af på stemningen. Det kommer jeg til at savne, lyder det fra Martin Bonde Eriksen.

Der går dog et par måneder endnu, inden han skal sige farvel.

"I den tid er der meget, der skal gøres og siges. Der er konfirmander, der skal konfirmeres, og der er et nyt hold, der skal i gang med konfirmationsforberedelsen, og som desværre kommer til at skifte præst undervejs. Men det bliver et godt sted at komme til for den præst, der bliver ansat efter mig," skriver sognepræsten på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce