Annonce
Børkop

Den to kilometer lange landsby har fået et naturligt midtpunkt

Børkop Rotary Klub var i lørdags i fuld gang med at skabe et bysted i Klattrup. Den langstrakte landsby får dermed et samlingssted midt i byen. Foto: Jørgen Flindt
Bystedet. Det er navnet på et nyt samlingssted, som Rotary i samarbejde med landsbyborgerne nu har fået opført i Klattrup. Og tanken er, at det nye samlingssted i endnu højere grad kan binde den langstrakte by sammen.

Klattrup: Solen hygger sig langt over hovederne på de fremmødte mænd, der er ved at sætte en krans op. Så der kan holdes rejsegilde på bålhytten, der er ved at blive stykket sammen.

Stedet er midt i Klattrup, og det skal tages alvorligt, det med midt i Klattrup. Landsbyen, med de 44 huse, er næsten to kilometer lang, så der er langt fra dem yderst i øst til dem yderst i vest.

- Landsbyen har manglet et fælles sted, hvor man kan samles en aften, en lørdag formiddag eller noget helt tredje, men det får vi nu, og det er kun glædeligt, siger Erik Falk Thomsen, der er borger i Klattrup.

Annonce

Det er ikke fordi, man ikke ellers mødes i byen, for der er både høstfest, sankt hans og så videre, men nu er der så kommet en fælles plads, hvor tingene kan foregå. Lige midt i den langstrakte by.

På grunden har der for mange årtier siden ligget et hus, men det brændte, og siden stod den tom. Langsomt med sikkert endte grunden med at blive mere et vildnis, men nu har ejeren af grunden stillet den til rådighed for byen i de næste 15 år. Og så var der grobund for et bysted.

Bålhytte og biodiversitet

Vildnisset er blevet fjernet, og i stedet skal der være blomster og borde og bænke med videre. Ting, som Rotary sponsorerer, og som de fremmødte rotarianere denne lørdag er ved at sætte op.

- Vi bygger en bålhytte, og desuden kommer der nogle borde og bænke samt en lille overdækket sandkasse. Så skal der plantes vilde blomster og buske, så området vil også gøre noget godt for biodiversiteten, siger Erik Falk Thomsen.

Der kommer tre bord-bænkesæt, så man kan nyde madpakken ude. Skal det være i tørvejr, er der en bålhytte. Foto: Jørgen Flindt

Jo, det skal være et sted for store og små.

Hos Børkop Rotary Klub er man glade for, at de kan hjælpe byen med at få et bysted, som Børkop Rotary Klub har valgt skal være dette års Rotary-projekt

- Det er jo helt oplagt, at der skal laves et bysted i Klattrup, og vi vil meget gerne være behjælpelige med det. Vi kan stå inde for det økonomisk, og så kommer vi forbi og sætter det op. Det er virkelig en god dag, og som du kan se, så hygger folk sig med at få sat tingene op, siger Elsebeth Karlskov fra Børkop Rotary Klub.

Prisen er cirka 50.000 kroner, og derudover er der den frivillige arbejdskraft.

- Det er folk med stor erfaring i håndværk, som er med, så det kører derudad. Og vejret har vi også med os, siger Elsebeth Karlskov videre.

Annonce

For alle

Det nye bysted i Klattrup må gerne benyttes af alle, der kommer forbi, bare man rydder op efter sig selv og ellers opfører sig ordentligt. Men det er først og fremmest et sted, der skabes til brug for byens borgere.


Nu har vi fået et samlingssted midt i byen, og jeg håber og tror på, det bliver et godt sted for alle.

Erik Falk Thomsen, borger i Klattrup


- Vi er jo et et lille samfund, men byen er så lang, at dem i den ene ende ikke nødvendigvis kender meget til dem i den anden ende. Nu har vi fået et samlingssted midt i byen, og jeg håber og tror på, det bliver et godt sted for alle, siger Erik Falk Thomsen, inden han atter begynder at finde den indre håndværker frem.

Et bysted skal formes. Og det bliver den under solen, og snart venter en omgang kold kartoffelsalat og lune frikadeller.

Et par af de lokale borgere i gang med rive, så jorden kan være klar til såning. Der skal sås vilde blomster. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce