Annonce
Give

Den uslebne diamant åbner lørdag

"GEM - en usleben diamant - i 50 år" åbner lørdag klokken 14. Her serverer museet kaffe, saftevand og kage til de besøgende. Det gør de også søndag. Foto: Jim Hoff
Krydder en udstilling om 50 års historie med kaffe og kage. Det er weekendtilbuddet fra Give-Egnens Museum.
Annonce

Give: På grund af de fortsat gældende corona-restriktioner bliver der ikke holdt nogen storslået åbningsfest for Give-Egnens Museums nye særudstilling: "GEM - en usleben diamant - i 50 år"

Men åbnes skal udstillingen naturligvis og det sker lørdag 27. juni klokken 14. Og selvfølgelig bliver der også gjort lidt ekstra på selve dagen.

Lørdag markeres udstillingen med, at museet byder på kaffe, kage og saftevand. Den samme menu er på programmet også i åbningstiden fra klokken 14 til 17 søndag 28. juni.

Det sker i et forsøg på at fordele publikum over to dage, så man ikke skal stå i døren til Velkomsthallen og byde folk velkommen med en afvisning. Museets udstillingsareal er godt nok stort. Men det plejer interessen for en ny udstilling også at være.

Annonce

Levende fortællinger

Lørdag vil der også være mulighed for at høre museumsleder Lars Froberg Mortensen fortælle om nogle af de mange historier, der skjuler sig rundt omkring i udstillingen.

Med udstillingen markerer museet, at det er 50 år siden Falk Mikkelsen tog det første spæde skridt mod det, der i dag er et statsanerkendt, foreningsdrevet kulturhistorisk museum.

Årets særudstilling markerer ikke blot 50 års-jubilæet, men er også fortællingen om en egn. Gennem museets samling og glimt fra tidligere tiders udstillinger fortæller udstillingen om hedens befolkning.

Et folkefærd, der med stor nøjsomhed, opfindsomhed og viljestyrke klarede dagen og vejen i en tid, hvor overlevelse med vor tids øjne kunne synes umuligt. De tog, hvad de havde og brugte det på så god vis, at egnen i dag er hjemsted for virksomheder, der har det meste af verden som deres markeder.

Udstillingen giver en fornyet forståelse for egnens identitet gennem en ny opsætning af genstande fra Give-Egnens Museums efterhånden store samling, og den giver et indblik i museets meget forskelligartede udstillinger gennem 50 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce