Annonce
Børkop

Den vandrende pind Lotte er Oasens nyeste beboer: Men hun dør snart

Lotte er en fin dame, der er ret stor af et insekt at være. Hun er en vandrende pind, og hun er nu at finde på Oasen i Brejning. Foto: Jørgen Flindt
To temauger om Krible Krable endte med, at den vandrende pind Lotte nu er flyttet ind hos Oasen i Brejning. For en stund, for hun dør snart. Og det er der helt naturlige grunde til.
Annonce

Brejning: Hun er på størrelse med en hånd, men pædagogen Henrik Jelling har ingen betænkninger over at tage det store dyr op og vise det frem.

Lotte hedder hun. Hun er en malaysisk vandrende pind, som nu er flyttet ind hos Oasen i Brejning.

- Den kan godt være lidt sur, siger treårige Max.

Han har sammen med de andre unger lært om insekter, mus, slanger og edderkopper. Og den slags krible krable dyr.

- Det er rigtigt, at hun godt kan blive lidt sur. Hun er med æg, så hun passer jo bare på sig selv og sine æg, fortæller Henrik Jelling.

Han er også naturvejleder, så derfor har han styr på det store insekt.

- Vi har sat fokus på insekter og slanger og den slags dyr. Naturen er nemlig også dyr, der ikke er så nuttet, som dem man ser hos Disney. Det er vigtigt at lære børnene om mangfoldighed i naturen, så derfor skal der selvfølgelig også være plads til de dyr, der ikke ligefrem er charmerende. Det er en vigtig læring at give børnene, siger han.

Derfor var en repræsentant fra det zoologiske museum Naturama i Svendborg forbi Oasen, og han havde både slanger, edderkopper, kakkelakker og altså også en vandrende pind ved navn Lotte med.

Og Lotte vakte stor nysgerrighed hos børnene. Privatfoto
Annonce

Modige børn

Det hittede hos ungerne.

- De helt små deltog ikke, men ellers var det de yngste, der var mere modige end de ældre børn. Men alle børn var til gengæld mere modige end os voksne, siger Ann-Mari Uhre Sørensen, der er souschef i Oasen.

De mange dyr, som Naturama havde taget med, viste sig hurtigt at være en stor succes.

- Det er bare gået så godt og alle er fyldt med indtryk nu, siger Ann-Mari Uhre Sørensen.

Annonce

Lotte skal føde og dø

Lotte, den ret store grønne dame, er for længst sat tilbage.

- Vi er lige nu ved at hente et terrarium til hende. Så skal hun bo i den, men vi ved allerede nu, at det er for en kort stund, siger Henrik Jelling.

Det har sine helt egen logik. Naturen er en speciel størrelse.

- Vi skal sørge for, at hun har gode forhold at lægge sine æg i, og når hun så har lagt dem, ja, så dør hun. Det er naturens orden. Men så skal der gerne komme nye til om ni måneder. Det håber vi meget på sker, siger Henrik Jelling.

Oasen er en aldersintegreret institution med omkring 30 vuggestuebørn og cirka 70 børnehavebørn. Og nu også en vandrende pind.

Max viser sin far, Lasse Kristiansen, hvor Lotte bor. Ja, ok, kun midlertidig, for et terrarium var på vej. Foto: Jørgen Flindt
Pædagog og naturvejleder Henrik Jelling viser den vandrende pind frem. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce