Annonce
Erhverv

Den vejlensiske skærm-krig ender i retten

LED-skærmen har i flere år stået foran Dit Bilhus ud mod Fredericiavej. Nu har bilhusets ejer Nancy Øe fjernet traileren med skærmen, men hun afviser, at det skyldes en forestående retssag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Den ulovlige LED-skærm på Fredericiavej er forsvundet. Vejle Kommune henviser til Sydøstjyllands Politi, som nu har sendt sagen i retten.
Annonce

Vejle: LED-skærmen, der længe har stået på en trailer ved Dit Bilhus på Fredericia i Vinding, er kørt væk.

Reklameskærmen tilhører Thisted-firmaet Servisto, som hele tiden har slået på, at skærmen er lovlig.

Det er Vejle Kommune dog langt fra enig i. Kommunen har gennem flere år stået fast på, at skærmen er i strid med lokalplan 142, som ikke tillader gennemlyste skilte langs Fredericiavej og andre lokale indfaldsveje.

Derfor har Vejle Kommune for længst udstedt et påbud om at lovliggøre skærmen, og da det ikke tidligere er sket, meldte kommunen sagen til Sydøstjyllands Politi for mere end to år siden, helt præcis 21. november 2017.

Sagen vedrørende skiltet på Friis Hansens Vej er indbragt for retten i Kolding og afventer rettens berammelse af sagen til domsforhandling.

Ulla Kaspersen, kommunikationschef, Sydøstjyllands Politi

Annonce

Har valgt at fjerne skærm

Nu ender sagen i retten. Det bekræfter kommunikationschef hos Sydøstjyllands Politi, Ulla Kaspersen.

- Sagen vedrørende skiltet på Friis Hansens Vej er indbragt for retten i Kolding og afventer rettens berammelse af sagen til domsforhandling. Tidshorisonten for det kan vi ikke gætte på, oplyser Ulla Kaspersen til Vejle Amts Folkeblad.

Avisen har taget kontakt til Servisto, men her er medejer Martin Kjølhede draget på juleferie, og hos Dit Bilhus afviser indehaver Nancy Øe, at flytningen af skærmen har noget at gøre med en forestående retssag.

- Jeg har selv valgt at fjerne skærmen, som jeg har lejet af Servisto. Jeg var træt af at have den stående og ville hellere have biler derud at stå. Desuden er skærmen lovlig, fordi den står på hjul, siger Nancy Øe.

Annonce

Er havnet i Planklagenævnet

Det er civilretten i Kolding, der kommer til at få det sidste ord i skærmkrigen langs Fredericiavej. Om fjernelsen af skærmen betyder, at sagen aldrig kommer for en dommer, har avisen ikke kunnet få svar på.

Men sagen og LED-skærmene langs indfaldsvejen slutter under alle omstændigheder ikke der.

Kører man få hundrede meter længere ned ad Fredericiavej, passerer man McDonald's på Jens Ravns Vej. Her hænger en anden LED-skærm, som Vejle Kommune også har dømt ulovlig, selvom den hænger længere væk fra indfaldsvejen på restaurantens facade.

Den sag er også meldt til Sydøstjyllands Politi, som modtog anmeldelsen for præcis et år siden, 21. december 2018.

- Sagen vedrørende Jens Ravns Vej er under behandling i det relevante civile klagesystem (Planklagenævnet, red.). Straffesagen afventer afgørelsen dér, da afgørelsen jo er fundamentet for, om der er grundlag for en straffesag eller ikke. Heller ikke her kan vi gætte på tidshorisonten, oplyser Ulla Kaspersen.

Annonce

Kan godt se dilemmaet

Avisen har løbende skrevet om skærmene og uenighederne mellem skilteejere og Vejle Kommune, der selv benytter store pyloner med LED-skærme på Koldingvej og Horsensvej.

De står på arealer, der ikke er omfattet af lokalplan 142 og derfor ikke er ulovlige, og formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), kan godt se dobbeltmoralen i problematikken.

Men i modsætning til sine to forgængere og partikolleger, Peder Hummelmose og Christoffer Melson, er hun ikke klar til at lade udvalget drøfte, om lokalplan 142 skal føres up to date i forhold til nutidens skærmløsninger.

Annonce

Forstyrer bilisterne

De to tidligere udvalgsformænd har over for avisen tidligere lovet, at udvalget ville se på reglerne, men det er ikke længere aktuelt.

- Det er et svært emne. Det er rigtigt, at LED-skærme er nutiden, men skærmene forstyrrer også bilismen, og det er udgangspunktet, at vi ikke vil have dem langs vores indfaldsveje. På nuværende tidspunkt er der ikke interesse i udvalget for at se på lokalplanen. Der er bred enighed om, at den står, og hovedargumentet er, at vi ikke vil have et blinkende tivoli langs indfaldsvejene, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce