Annonce
Sport

Den verbale overhaling hjalp

Adolfo Sormani så en skidt første og en god anden halvleg, da VB fredag mødte Rapid Bukarest. Arkivfoto: Michael Svenningsen

VB's b-kæde tabte 2-1 til Rapid Bukarest efter en kamp med en sløj første og en udmærket anden halvleg. Alexandru Boiciuc scorede sit første mål denne vinter.

Side: Det krævede en opsang af de større fra træner Adolfo Sormani, inden der kom gang i det VB-mandskab, som fredag mødte Rapid Bukarest.

Opgøret var det første af fredagens to i forbindelse med klubbens træningslejr i Tyrkiet, og Adolfo Sormani valgte b-kæden til mødet med rumænerne. Efter en sløj første halvleg kom der i anden halvleg bedre snit over vejlensernes spil, og kun uheld forhindrede i slutfasen en VB-udligning til 2-2.

Rapid Bukarest vandt med 2-1 efter 1-1 ved pausen. Rumænerne kom efter en halv times tid foran med 1-0, mens Alexandru Boiciuc et par minutter inden pausen udlignede til 1-1. Efter en time faldt kampen sidste mål, da Rapid Bukarest scorede efter et kontraangreb.

Mens det i første halvleg var yderst sparsomt med VB-chancer, så det anderledes ud i anden halvleg. Nærmest scoring kom anfører Jacob Schoop, som cirka 10 minutter før tid afsluttede på den ene opstander. Desuden havde Lucas From og Alexandru Boiciuc forsøg, som den rumænske målmand dog tog sig af.

- Vi spillede en meget skidt første halvleg, konstaterede Adolfo Sormani efter kampen.

Det lod han i pausen spillerne forstå, da de ved halvtid - samlet ved udskiftningsbænken - indkasserede en verbal overhaling. Den hjalp tilsyneladende.

- Deres andet mål ærgrer mig, for vi fortjente ikke at indkassere i anden halvleg, hvor vi til gengæld skabte nok chancer til at vinde kampen, sagde Adolfo Sormani.

Annonce

VB-Rapid Bukarest 1-2 (1-1)

TræningskampMå1: 0-1 (34.), 1-1 Alexandru Boiciuc (43.), 1-2 (62.).

VB (4-1-3-2): Brian Vinicius - Yu Wei (Wang Zhenao, 46.), Mads Lauritsen, Kasper Poulsgaard, Nicolaj Ritter - Jacob Schoop - Kim Elgaard, Agon Mucolli (Mohammed Al-Hardan, 46.), Lucas From - David Arshakyan (D'Avila Ba Loua, 63.), Alexandru Boiciuc.

Fin scoring af Boiciuc

VB stillede med to af vinterens nye angribere på toppen, og af de to slap Alexandru Boiciuc bedst fra kampen.

Han scorede et fint mål - sit første i VB-trøjen - da han fra kanten af feltet sparkede bolden i kassen. Boiciuc gik ihærdigt til værks, selv om alt dog ikke lykkedes for angriberen fra Moldova.

- Han skal udvikle sig yderligere, men han arbejder godt og vil gerne lære, sagde Adolfo Sormani.

David Arshakyan spillede en mere anonym kamp og blev efter en times tid pillet ud. Han faldt aldrig ind i VB-spillet og kom ikke til én eneste afslutning.

- Han mangler stadig at komme i ordentlig fysisk form. Der er et stykke vej, inden han er, hvor han skal være, sagde Sormani.

Adolfo Sormani gav fuld spilletid til et par af de unge VB'ere, og han roste Lucas From og Kasper Poulsgaard for udmærkede indsatser.

- De gjorde det igen godt. From spillede en god anden halvleg, og Kasper Poulsgaard faldt godt ind i spillet med de andre i bagkæde, sagde VB-træneren.

Lillebror-Dom stod i målet

VB havde prøvespilleren Bryan Vinicius i målet.

Han er lillebror til Dominic Vinicius, som VB tidligere i år solgte til en kinesisk klub. Bryan Vinicius fik chancen, da første-målmand Pavol Bajza døjer med sit ene knæ, og derfor skulle den normale reservemålmand Thomas Hagelskjær spille senere på dagen med a-holdet.

Den tredje målmand i VB-truppen, kineseren Pan Qihao, forlod tidligere på ugen lejren i Tyrkiet, da han skulle til Kina i forbindelse med et eventuelt klubskifte.

Bryan Vinicius leverede ingen overbevisende indsats i målet og virker som en uskolet keeper med til tider noget uortodokse indgreb i spillet.

VB spillede senere fredag yderligere en kamp, men den blev afviklet efter redaktionens deadline. Der kan læses om den på vafo.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce