Annonce
Vejle

Der bliver ikke solgt noget: Vejle får musikbutik for en dag

Jelling Musikfestival og City Vejle arbejder sammen i Spil Dansk-ugen, og på fredag er der koncert i Torvegade 8, fortæller Jacob Kromann-Gallop (til venstre) og citychef Andreas Kiis Antonsen. Foto: Leif Baun
Jelling Musikfestival og City Vejle samarbejder om at fylde en af gågadens tomme butikslokaler med musik på Spil Dansk-dagen.

Vejle: City Vejle vil aktivere midtbyen. Jelling Musikfestival vil af med noget musik. Udlejeren vil gerne vise sit lokale frem.

Så det er en win-win-win-situation, når butikslokalet i Torvegade nummer 8 fredag 30. oktober mellem klokken 16 og 19 bliver fyldt med musik. Det sker i anledning af Spil Dansk-dagen.

Vejle Kommune er i år, som den eneste i Trekantområdet, Spil Dansk-kommune i 2020 og har en del forskellige arrangementer i gang i løbet af Spil Dansk-ugen, som er fra 26. oktober til 1. november.

Annonce

Det oplyser Jacob Kromann-Gallop, der er projektleder for Quasar under Jelling Musikfestival.

- Vi var også med i altankoncerterne. Det handler om at nå ud på andre måder. Det er spændende at afsøge nye muligheder i koncertformatet. Vi vil som festival gerne stikke næsen uden for pladsen og bidrage ud over de fire dage, hvor vi normalt har festival, siger Jacob Kromann-Gallop efter et festivalfrit år.

Spil Dansk-ugen

  • Mandag 26. oktober klokken 17 i Vejle Bibliotek: ”Kvindelige forbilleder” med sangerinden Liive, musik, fortælling og dialog med publikum.
  • Onsdag 28. oktober klokken 16 i Domus Salen på Vejle Musikskole: "Ud Med Børnebandet" med Wenzell og Bugge samt muligheder for at prøve instrumenter.
  • Onsdag 28. oktober klokken 19.30 i Byens Café, Jelling: "Fællessang For Frihed", et arrangement der mindes 100-året for genforeningen, nu den planlagte, store folkefest blev aflyst.
  • Torsdag 29. oktober klokken 19 i Bygningen: "Hit med Sangskriveren" med sangskriver Anders Graae, mulighed for at stille spørgsmål.
  • Torsdag 29. oktober klokken 17 på Vejle Kunstmuseum: "Jazz At The Museum" med jazzduoen Doctor Django.
  • Fredag 30. oktober klokken 16-19 ud for Torvegade 8: Live musik
  • Lørdag 31. oktober klokken 15 på Vejle Bibliotek: "Et Musikalsk Foredrag" med Peter Abrahamsen, veteran fra den danske musikscene.
  • Søndag 1. november klokken 19 i Bygningen: "Quasar Showcase", Jelling Musikfestivals talentprogram.

Bandet skal stå som levende mannequiner inde i butikken, og højttalerne skal være ude på gaden. Værket sørger for lyd og lys, hvor især det sidste kan blive en oplevelse, da vintertiden har ramt os på fredag. Det vil sige, at halvdelen af koncerten foregår i mørke.

- Der må jo højest være 50 foran butikken, så vi har nogle til at holde øje med den del. Det handler om at sikre en god oplevelse for alle. Vi har stadig en god gågade, selv om forholdene har givet nogle ændringer, siger citychef Andreas Kiis Antonsen.

Hollow Birds, der var med i Vejle Amts Folkeblads sommerserie om det lokale musikliv, spiller i en butik i gågaden fredag den 30. oktober i anledning af spil dansk-dagen. Foto: Mette Mørk

Dermed sigter han til Vejle By Night, der blev aflyst. Og halloween-arrangementet, der tidligere har samlet op til 15.000 mennesker i gågaden på én aften, som i år spredt ud over tre uger.


Det er spændende at afsøge nye muligheder i koncertformatet. Vi vil som festival gerne stikke næsen udenfor pladsen og bidrage ud over de fire dage, hvor vi normalt har festival.

Jacob Kromann-Gallop, Jelling Musikfestival


De spiller ved Torvegade 8

Fredag 30. oktober 2020

16.00- 6.30 Fools Corner

16.50-17.20 Hollow Birds

17.40-18.10 Musikskolens Talentlinje

18.30-19.00 At Ease

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Alarm 112

Det lignede en knallert på motorvejen, men ...  Polsk motorcyklist fik stribe af sigtelser

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce