Annonce
Vejle

Der bliver ikke solgt noget: Vejle får musikbutik for en dag

Jelling Musikfestival og City Vejle arbejder sammen i Spil Dansk-ugen, og på fredag er der koncert i Torvegade 8, fortæller Jacob Kromann-Gallop (til venstre) og citychef Andreas Kiis Antonsen. Foto: Leif Baun
Jelling Musikfestival og City Vejle samarbejder om at fylde en af gågadens tomme butikslokaler med musik på Spil Dansk-dagen.

Vejle: City Vejle vil aktivere midtbyen. Jelling Musikfestival vil af med noget musik. Udlejeren vil gerne vise sit lokale frem.

Så det er en win-win-win-situation, når butikslokalet i Torvegade nummer 8 fredag 30. oktober mellem klokken 16 og 19 bliver fyldt med musik. Det sker i anledning af Spil Dansk-dagen.

Vejle Kommune er i år, som den eneste i Trekantområdet, Spil Dansk-kommune i 2020 og har en del forskellige arrangementer i gang i løbet af Spil Dansk-ugen, som er fra 26. oktober til 1. november.

Annonce

Det oplyser Jacob Kromann-Gallop, der er projektleder for Quasar under Jelling Musikfestival.

- Vi var også med i altankoncerterne. Det handler om at nå ud på andre måder. Det er spændende at afsøge nye muligheder i koncertformatet. Vi vil som festival gerne stikke næsen uden for pladsen og bidrage ud over de fire dage, hvor vi normalt har festival, siger Jacob Kromann-Gallop efter et festivalfrit år.

Spil Dansk-ugen

  • Mandag 26. oktober klokken 17 i Vejle Bibliotek: ”Kvindelige forbilleder” med sangerinden Liive, musik, fortælling og dialog med publikum.
  • Onsdag 28. oktober klokken 16 i Domus Salen på Vejle Musikskole: "Ud Med Børnebandet" med Wenzell og Bugge samt muligheder for at prøve instrumenter.
  • Onsdag 28. oktober klokken 19.30 i Byens Café, Jelling: "Fællessang For Frihed", et arrangement der mindes 100-året for genforeningen, nu den planlagte, store folkefest blev aflyst.
  • Torsdag 29. oktober klokken 19 i Bygningen: "Hit med Sangskriveren" med sangskriver Anders Graae, mulighed for at stille spørgsmål.
  • Torsdag 29. oktober klokken 17 på Vejle Kunstmuseum: "Jazz At The Museum" med jazzduoen Doctor Django.
  • Fredag 30. oktober klokken 16-19 ud for Torvegade 8: Live musik
  • Lørdag 31. oktober klokken 15 på Vejle Bibliotek: "Et Musikalsk Foredrag" med Peter Abrahamsen, veteran fra den danske musikscene.
  • Søndag 1. november klokken 19 i Bygningen: "Quasar Showcase", Jelling Musikfestivals talentprogram.

Bandet skal stå som levende mannequiner inde i butikken, og højttalerne skal være ude på gaden. Værket sørger for lyd og lys, hvor især det sidste kan blive en oplevelse, da vintertiden har ramt os på fredag. Det vil sige, at halvdelen af koncerten foregår i mørke.

- Der må jo højest være 50 foran butikken, så vi har nogle til at holde øje med den del. Det handler om at sikre en god oplevelse for alle. Vi har stadig en god gågade, selv om forholdene har givet nogle ændringer, siger citychef Andreas Kiis Antonsen.

Hollow Birds, der var med i Vejle Amts Folkeblads sommerserie om det lokale musikliv, spiller i en butik i gågaden fredag den 30. oktober i anledning af spil dansk-dagen. Foto: Mette Mørk

Dermed sigter han til Vejle By Night, der blev aflyst. Og halloween-arrangementet, der tidligere har samlet op til 15.000 mennesker i gågaden på én aften, som i år spredt ud over tre uger.


Det er spændende at afsøge nye muligheder i koncertformatet. Vi vil som festival gerne stikke næsen udenfor pladsen og bidrage ud over de fire dage, hvor vi normalt har festival.

Jacob Kromann-Gallop, Jelling Musikfestival


De spiller ved Torvegade 8

Fredag 30. oktober 2020

16.00- 6.30 Fools Corner

16.50-17.20 Hollow Birds

17.40-18.10 Musikskolens Talentlinje

18.30-19.00 At Ease

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce