Annonce
Vejle

Folkefest i Vejle: 2000 billetter frigivet til Danmarks EM-kampe på storskærm

Der var trængsel på plænen i Mariaparken, da Vejle Kommune senest inviterede til gratis storskærm i Vejle. Det var længe før, verden og vejlenserne har lært at leve med corona, som fortsat sætter præg på denne og næste uges storskærmsarrangement i Byparken:  Foto: Yilmaz Polat
Vejle Musikteater frigiver tirsdag formiddag de 2000 gratis billetter til Danmarks næste EM-kampe. Arrangører opfordrer til, at folk ikke tager flere billetter, end de har brug for.

Vejle: Byrådets centrale økonomiudvalg har sagt god for at betale for festen i Byparken, når Danmark torsdag klokken 18 spiller mod Belgien i Parken ved den igangværende EM-slutrunde.

Det bliver forhåbentlig en mere festlig forestilling end lørdagens kamp, hvor Danmarks største profil, Christian Eriksen, faldt om på banen med et hjertestop.

Da corona-restriktionerne blev lempet i sidste uge, valgte kulturudvalget i Vejle alligevel at gennemføre det storskærms-arrangement, som udvalget i første omgang havde aflyst.

Annonce

Det betyder, at Vejle Musikteater nu er sat på opgaven med at stable arrangementet på benene til Danmarks to sidste puljekampe, der spilles torsdag og mandag.

Opfordrer til mådehold

Selvom Vejle Kommune dækker udgifterne til de to arrangementer, der løber op i en samlet udgift på 389.000 kroner, og det derfor er gratis at komme ind, skal man bestille sin billet på Vejle Musikteaters hjemmeside.

Musikteatret frigiver billetterne klokken 10 tirsdag, og her bliver billetterne afhændet efter først-til-mølle-princippet, fortæller souschef i Vejle Musikteater Tor Bundgaard Futtrup.

Når billetterne er gratis, er der en risiko for, at folk bare bestiller et større antal billetter uden at vide, om de får dem brugt. Hvad gør I for at undgå den situation?

- Der vil være et maksimum på otte billetter per person, og så appellerer vi til, at man ikke tager flere billetter, end man har brug for. Vi håber, at folk vil vise mådehold og ansvarsfølelse, for at så mange som muligt kommer ind og ser kampen, siger Tor Bundgaard Futtrup.

Annonce

Selv medbringe drikkevarer

Da Vejle Kommune inviterede til VM på storskærm for tre år siden, samlede det mellem 3000 og 4000 gæster i Mariaparken.

Denne gang skal det 2000 gæster store publikum inddeles i indhegnede zoner med plads til hver 500. Samtidig er der krav fra myndighederne om, at hver zone har egen indgang, egne toiletter samt egne salgssteder.


Vi opfordrer folk til at udvise ansvarlighed og vise hensyn til dem, der ikke vil stå så tæt.

Tor Bundgaard Futtrup, souschef Vejle Musikteater


Vejle Musikteater har dog valgt, at der ikke vil være salg af mad eller drikkevarer under de to arrangementer.

- Vi kommer ikke til at sælge noget på grund af corona, og fordi vi har så kort et varsel til at stable arrangementet på benene. Så folk er velkomne til selv at medbringe drikkevarer, og det plejer mange også at gøre til disse gratis arrangementer, siger musikteatrets souschef.

Annonce

Mere plads end påkrævet

Adgangen til de fire zoner, hvor folk både må stå og sidde, åbner klokken 17 torsdag, og souschefen opfordrer folk til at komme i god tid, så alt for mange ikke stimler sammen ved indgangene kort for kampfløjt.

- Vi opfordrer folk til at udvise ansvarlighed og vise hensyn til dem, der ikke vil stå så tæt. Vi skal levere to kvadratmeter per gæst, og vi levere noget mere end det, for hvert område er mellem 1300 og 1500 kvadratmeter stort, siger Tor Bundgaard Futtrup.

I modsætning til arrangementerne i Mariaparken for tre år siden, bliver der ikke knyttet foredrag, konkurrencer og andre tiltag til storskærmsarrangementet på grund af den korte varsel.

Annonce

Run på billetterne

Men tv-optakten bliver vist på den 50 kvadratmeter store skærm, som formentlig vil få mange øjnene rettet mod sig torsdag.

- Vi forventer, at der bliver run på billetterne, for vi kan blandt andet på Facebook se, at der er stor interesse. Det tyder på, at vejret bliver godt, og så er der en ekstra dimension i forhold til, hvad der skete lørdag, siger Tor Bundgaard Futtrup.

Musikteatret trækker på sine faste samarbejdspartnere, som har erfaring med at stable disse arrangementer hurtigt på benene. Arbejdet med at indrette pladsen og få skærmen på plads går i gang onsdag morgen, og så er alt klar en time før kickoff torsdag. Her skal gæsterne fremvise et gyldigt coronapas for at få adgang til en af de fire zoner.


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Jubel på hjemmebane - endelig en sejr til VB

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce