Annonce
Erhverv

Der bor en grum familie i kælderen: Dystopia fra Vejle får hårene til at rejse sig i København

Dystopia Entertainment fra Vejle har skræmt tusindvis af borgere ved forskellige begivenheder. Nu er virksomheden med til at sprede gys i en ny forlystelse i Tivoli i København. Arkivfoto: Mette Mørk
I år slår Tivoli dørene op for Danmarks største permanente spøgelseshus. Og det er med hjælp fra Dystopia Entertainment, at Tivoli skal få gæsternes nakkehår til at rejse sig.

Vejle: Uhyggen spreder sig fra Vejle til København.

Horrorvirksomheden Dystopia Entertainment fra Vejle har en finger med i spillet, når forlystelsesparken Tivoli i år åbner den nye forlystelse Villa Vendetta i kælderen under H.C. Andersen Slottet fra 1853.

Det bliver til Danmarks største permanente spøgelseshus med levende skuespillere, lyder oplægget fra Tivoli.

Annonce

Tivolis udviklingsafdeling og skræmmekonsulenter fra firmaet Dystopia Entertainment i Vejle har sammen udviklet konceptet.

Barren er sat højt

- Det er fantastisk, at Danmarks største forlystelsespark tager fat i os for at samarbejde. Det bliver noget af det ypperste inden for horrorunderholdning i Danmark, og det er vi glade for at være en del af, siger Jonas Bøgh fra Dystopia.

Dystopia har brugt flere måneder på at udvikle huset sammen med Tivoli. Blandt andet ved at samle inspiration fra andre steder i verden og fra Dystopias egen horrorhus på Mørkedalsvej i Vejle. Dystopia har blandet andet rådgivet om karakterer, effekter og lyd til Villa Vendetta.

Jonas Bøgh glæder sig især over, at skuespillere får deres faste gang i kælderen på slottet.

- Hvis folk skal gyse og have en oplevelse ud over det sædvanlige, er det vigtigt med levende skuespillere. De kan bare noget, som installationer ikke kan. Tivoli har sat barren højt. Det kunne vi mærke fra start, siger Jonas Bøgh.


Årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge.

Fra artiklen


Annonce

En grum historie

I Villa Vendetta skal gæsterne på en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 kvadratmeter. Tivoli er i øjeblikket i færd med at forvandle kælderen.

Men Jonas Bøgh fra Dystopia ønsker ikke i detaljer at afsløre, hvad gæster kan forvente at opleve.

- Det skal være en overraskelse, siger Jonas Bøgh.

Tivoli røber lidt mere om, hvad gæsterne kan forvente i spøgelseshuset.

Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt. Årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge.

Ifølge Tivoli er der tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer. Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

Tivoli har investeret et tocifret millionbeløb i den nye forlystelse. Man har endnu ikke sat en fast åbningsdag på den nye forlystelse.

Det nye spøgelseshus kommer til at hedde Villa Vendetta og er planlagt til at stå klar i Tivolis sommersæson 2021. Forlystelsen anbefales for personer over 12 år, og er man modig, kan børn fra ni år komme ind i følgeskab med voksen, oplyser Tivoli. Pressefoto: Tivoli
Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Erhverv

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce