Annonce
Ikast-Brande

Der bygges broer i Brande

I Ørbæklund bliver to af broerne i øjeblikket skiftet ud med helt nye stålbroer. Foto: Mikael Lund
Kommunen er i gang med broprojekter i Ørbæklund og på Solskrænten.
Annonce

Brande: Ikast-Brande Kommune er for øjeblikket i gang med tre broprojekter i Brande, to i Ørbæklund og et på Solskrænten.

- De nuværende broer skal på pension, så der bliver bygget to nye broer. De nye broer vil få samme elegante udtryk, så parken bliver lidt mere strømlinet. Broerne får en let buet profil og er lavet i stålprofiler med et trædække i hårdt træ, der er skridsikkert, oplyser skov- og landskabsingeniør Dorthe Overgaard Christensen fra Ikast-Brande Kommunes drift- og anlægsafdeling om broprojektet i Ørbæklund.

Under projektet vil broerne på skift være afspærret, og anlæggets brugere henvises til at benytte andre stier og broer i anlægget. Ikast-Brande Kommune forventer, at de nye broer kan tages i brug midt i december.

I samme ombæring er der blevet udlagt gydebanker fem steder i Brande Å, og også på Solskrænten er der gang i brobyggeriet.

Her er det firmaet Wood-ways, der er langt fremme med etableringen af en træbro, som skal forbinde det nye boligkvarter med Vibevej-kvarteret og stisystemet på den modsatte side af åen.

Stolperne er i robinie, også kaldet ”falsk akacie”, som har en meget lang levetid. Hver af stolperne er fem meter lange, så fundamentet for den nye bro, der ligesom broerne i anlægget forventes færdig inden jul, skulle være 100 procent i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce