Annonce
Erhverv

Der er behov for et væksthus til iværksættere

Give Elementers administrerende direktør Henrik Damø kunne godt tænke sig, at der blev etableret et iværksættermiljø i Give, gerne med værksteder og kommunalt engagement.
Byrådspolitikerne er ikke afvisende over for erhvervslivets ønske om at skabe en mistbænk, hvor iværksættere kan prøve deres ideer af. Men der er mange praktiske problemer forbundet med det.

Give: Det var Give Elementers administrerende direktør Henrik Damø, der mandag aften gav bolden op på mødet om at skabe vækst i Give.

Han var en af de tre oplægsholdere til Venstres møde og han havde sammen med vognmand Flemming Thisgaard og direktør Lars Næsted, Danespo fået i opdrag at fortælle om, hvorfor deres virksomheder havde valgt at placere sig i Give. Som en lille ekstra opgave var de blevet bedt om at komme med ønsker til fremtiden.

- Et ønske skulle være et sted, hvor iværksættere kunne mødes og få lov til at prøve, om deres ideer også holder i den virkelige verden. Det kunne være et sted med mulighed for små værksteder og kontorfællesskaber. Vi kunne godt forestille os kommunalt engagement i sådant et sted, lød det fra Henrik Damø.

Det ønske blev bakket op af flere af de godt 50 deltagere i mødet. Men det blev også understreget, at det var nødvendigt med kommunal støtte til et sådan væksthus. Fro der havde været gjort et sporadisk forsøg, hvor Michael Utoft uselvisk havde stillet lokaler billigt til leje for iværksættere.

Behov for praksis

- Men bliver det ikke understøttet fra kommunen, løber det ud i sandet, blev det påpeget.

Der var ikke tale om, at man ønskede en miniudgave af Spinderihallerne, mindre kunne gøre det.

Hverken borgmester Jens Ejner Christensen (V) eller byrådsmedlemmerne Gerda Jørgensen (V), Christoffer Aagard Melson (V) og Karl Erik Lund (DF) var afvisende over for idéen. Men de ville på den anden side heller ikke love noget.

- Vi vil gerne hjælpe, der hvor vi kan. Det har jo blandt andet vi gjort i Egtved, hvor der også er kommunal bemanding på iværksætterstedet noget af tiden, konstaterede Jens Ejner Christensen.

Det var dog ikke en Egtved model, der blev efterspurgt af de lokale erhvervsfolk. For i Egtved foregår det kommunalt støttede iværksætteri i "Roberthus", og skulle det være det samme i Give, ville stedet være "Huset".

Men her er der ikke plads til de værksteder, som i hvert fald produktionsvirksomhederne i Give lægger vægt på er til rådighed for iværksætterne. Her er der tiltro til, at håndens arbejde kommer til at betyde noget i mange frem i tiden og derfor kommer til at udgøre en væsentlig del af visionen "Erhvervsby Give - med vilje".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce