Annonce
Erhverv

Der er behov for et væksthus til iværksættere

Give Elementers administrerende direktør Henrik Damø kunne godt tænke sig, at der blev etableret et iværksættermiljø i Give, gerne med værksteder og kommunalt engagement.
Byrådspolitikerne er ikke afvisende over for erhvervslivets ønske om at skabe en mistbænk, hvor iværksættere kan prøve deres ideer af. Men der er mange praktiske problemer forbundet med det.

Give: Det var Give Elementers administrerende direktør Henrik Damø, der mandag aften gav bolden op på mødet om at skabe vækst i Give.

Han var en af de tre oplægsholdere til Venstres møde og han havde sammen med vognmand Flemming Thisgaard og direktør Lars Næsted, Danespo fået i opdrag at fortælle om, hvorfor deres virksomheder havde valgt at placere sig i Give. Som en lille ekstra opgave var de blevet bedt om at komme med ønsker til fremtiden.

- Et ønske skulle være et sted, hvor iværksættere kunne mødes og få lov til at prøve, om deres ideer også holder i den virkelige verden. Det kunne være et sted med mulighed for små værksteder og kontorfællesskaber. Vi kunne godt forestille os kommunalt engagement i sådant et sted, lød det fra Henrik Damø.

Det ønske blev bakket op af flere af de godt 50 deltagere i mødet. Men det blev også understreget, at det var nødvendigt med kommunal støtte til et sådan væksthus. Fro der havde været gjort et sporadisk forsøg, hvor Michael Utoft uselvisk havde stillet lokaler billigt til leje for iværksættere.

Behov for praksis

- Men bliver det ikke understøttet fra kommunen, løber det ud i sandet, blev det påpeget.

Der var ikke tale om, at man ønskede en miniudgave af Spinderihallerne, mindre kunne gøre det.

Hverken borgmester Jens Ejner Christensen (V) eller byrådsmedlemmerne Gerda Jørgensen (V), Christoffer Aagard Melson (V) og Karl Erik Lund (DF) var afvisende over for idéen. Men de ville på den anden side heller ikke love noget.

- Vi vil gerne hjælpe, der hvor vi kan. Det har jo blandt andet vi gjort i Egtved, hvor der også er kommunal bemanding på iværksætterstedet noget af tiden, konstaterede Jens Ejner Christensen.

Det var dog ikke en Egtved model, der blev efterspurgt af de lokale erhvervsfolk. For i Egtved foregår det kommunalt støttede iværksætteri i "Roberthus", og skulle det være det samme i Give, ville stedet være "Huset".

Men her er der ikke plads til de værksteder, som i hvert fald produktionsvirksomhederne i Give lægger vægt på er til rådighed for iværksætterne. Her er der tiltro til, at håndens arbejde kommer til at betyde noget i mange frem i tiden og derfor kommer til at udgøre en væsentlig del af visionen "Erhvervsby Give - med vilje".

Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce