Annonce
Vejle

'VAR' kigger på stadionsagen - eksterne jurister skal kaste lys over kontrakt

Vejle Kommune skal have eksterne jurister til at kaste lys over om en ny stadionaftale er lovlig. Foto: Mette Mørk
Politikerne vil have svar på, om det er ok at Vejle Kommune fikser lyset og anlægger ny hybridbane på Vejle Stadion mod en beskeden lejestigning til VB.

Vejle: Er udkastet til lejekontrakt lovligt eller ej?

For at blive i fodboldterminologien skal VAR nu kigge på stadionsagen. I en fodboldkamp vurderer dommerne i VAR-vognen, om der er sket noget ulovligt forud for en scoring  - eller om dommeren har overset et straffespark. På den måde hjælper VAR-funktionen kampens dommer.

Det samme ønske om hjælp udefra har et politisk flertal i byrådet bragt på banen. Socialdemokratiet, SF, radikale og konservative vil have have eksterne jurister til at bedømme, om kommunens egne jurister har ret, når de siger god for en ny lejeaftale med Vejle Boldklub.

Annonce

Venstre, med borgmester Jens Ejner Christensen i spidsen, har ikke været i tvivl. Men nu kommer der en ekstern vurdering.

Hvis den nye aftale holder sig indenfor reglerne, kan Vejle Boldklub se frem til en huslejestigning på 8.424 kroner om året - fra 767.000 kroner til 775.424 kroner. Indeholdt i lejestigningen er et forbedret lysanlæg og en hybridbane på det kommunale stadion, hvor superligaklubben lejer sig ind.

Den beskedne stigning hænger samme med en overordnet ændring af lejekontrakten. Renten tilpasses det nuværende renteniveau og investeringerne i bane og lys afskrives over 30 år. Det er den fremgangsmåde kritikerne vi sikre holder sig indenfor kommunalfuldmagtens forbud mod at støtte private virksomheder.

VB-direktør mødte udvalg

Tirsdag bad borgmester Jens Ejner Christensen (V) gruppeformændene for de fire partier om at godkende valget af advokatfirma. Dermed kan den eksterne undersøgelse gå i gang.

- Jeg er ligeglad med, hvilket firma, der bliver valgt. Jeg ønsker blot, at vi får en bedømmelse af, om det er lovligt. Det vil undre mig, hvis det er tilfældet, men nu må vi se, siger den konservative viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen, der samtidigt er formand for kultur- og idrætsudvalget.


Sagen rendte mig lidt af hænde, men det er stadig muligt at holde tidsplanen og få en bane klar til næste sæson, hvis byrådet træffer en afgørelse på næste møde.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V)


Sammen med de øvrige medlemmer af økonomiudvalget havde han mandag besøg af Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder. Her redegjorde direktøren for klubbens ønsker:

- Jeg fortalte, at lyset er en del af vores licenskrav som vi skal opfylde, og at en hybridbane kan anskaffes for alt mellem to millioner og mange flere millioner - men at fagfolk vurderer, at vi kan få en bane for den pris, der er nævnt, siger Henrik Tønder.

Annonce

Skal acceptere lejestigning

Prisen på en bane med en blanding af ægte og kunstigt græs er et af de punkter, der har været problematiseret. Er det virkelig muligt at få en hybridbane for de godt tre millioner kroner, der er en del af oplægget til lejekontrakt?

Det har Henrik Tønder, som det fremgår, svaret ja til. Han har til gengæld ikke sagt ja til at acceptere hvilken som helst lejekontrakt, kommunen måtte komme frem til i den anledning:

- Klubben vil naturligvis kende vilkårene, før vi tager stilling, som han siger.

Netop det punkt spiller ind i blandt andet Dan Arnløvs ønske om at få en vurdering af lejekontrakten?

- Vi kunne risikere, at Konkurrencestyrelsen underkendte aftalen og sagde, at investeringen i banen skulle afskrives over ti år i stedet for 30. Og så ville lejestigningen være en hel anden. Det er VB nødt til at kunne sige ja eller nej til - og netop det var et af problemerne, hvis vi bare havde kørt sagen igennem som Venstre lagde op til fra starten, siger viceborgmesteren.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce