Annonce
Billund

Der er gang i coronatestene i Grindsted - og der bliver stadig fundet nye smittede

Også på skolerne er der blevet foretaget coronatest. Billedet er fra Vestre Skole. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Smittetallet i Billund Kommune er steget hen over ugen, men det kan skyldes, at borgerne i særligt Grindsted har taget opfordringen om at blive testet til sig. Både børn, unge og voksne bliver smittet i øjeblikket.

Grindsted: Det er stadig i Grindsted, at der bliver fundet flest nye smittede, men det kan til dels skyldes, at borgerne har taget opfordringen om at lade sig teste til sig. Når flere bliver testet, bliver der helt naturligt fundet flere smittede.

Lene Bruun er leder af sundhedsstaben i Billund Kommune, og hun fortæller, at der mellem onsdag og fredag er konstateret 10 nye smittede i Billund Kommune. Af dem er syv fra Grindsted, to fra Vorbasse og én fra Billund.

- Der er både børn, unge og voksne. Så det er koncentreret geografisk, men spredt aldersmæssigt, siger hun.

Annonce

Hun har ikke fået meldinger om hjemsendelser af børn fra skoler eller andre institutioner, og hun går ud fra, at det skyldes, at de smittede børn i forvejen gik hjemme.

Opfordring står ved magt

Opfordringen om at lade sig teste står stadig ved magt. Det gælder for så vidt i hele kommunen, men altså især i Grindsted.

Antal smittede

  • Antallet af smittede i Billund Kommune er steget gennem ugen, og fredag oplyste Statens Serum Institut, at 34 er blevet testet positiv de seneste syv dage.
  • Det betyder, at der er 127,9 smittede per 100.000 indbyggere, og det er den 17. højeste i landet.

Flere er nu testet positiv med corona, men på grund af den øgede testning kan man ikke sige, om det skyldes, at der også reelt er flere smittede.

- Den konklusion kan man ikke direkte drage. Men når vi tester flere, så finder vi også flere, og det gode ræsonnement er, at vi så også får brudt nogle flere smittekæder. De, der går rundt og er smittede uden at vide det, er jo dem, det er særligt vigtigt for os at finde, siger Lene Bruun.

Annonce

Flere kviktest

Overordnet set viser Statens Serum Instituts tal, at der mandag var foretaget 5.778 test af borgere i Billund Kommune inden for syv dage. Fredag var det tal steget til 7.117.


Når vi tester flere, så finder vi også flere, og det gode ræsonnement er, at vi så også får brudt nogle flere smittekæder.

Lene Bruun, leder af HR og sundhedsstaben i Billund Kommune


Lene Bruun fortæller, at på hverdagene i sidste uge blev lidt over 100 mennesker testet per dag. De to gange, kviktesterne har været i Grindsted efter opfordringen, er over 300 blevet testet per gang. I Billund ser der ikke ud til at være den samme stigning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Livsstil

Store smil i DGI Huset: Det svedende folkefærd vendte tilbage straks fra morgenstunden

Annonce