Annonce
Vejle

Der er håb endnu for de gamle brandbiler: Også Venstre vil have sagen taget op igen

En brandbil og en hestetrukket brandslukningsvogn, som begge har virket i Vejle, er udstillet på Brandbilmuseet i Oksbøl. Men museet lukker 1. september. Foto: Jacob Schultz
Med under en måned til, at to gamle, vejlensiske brandkøretøjer mister deres faste udstillingsplads på et museum i Oksbøl, skal sagen genbehandles i kulturudvalget.

Vejle: Den tidligere brandchef i Vejle Brandvæsen, Ole Borch, tør efterhånden godt være lidt mere optimistisk.

Alt tyder nemlig på, at sagen om de to hjemløse brandkøretøjer, der stammer fra Vejle, men indtil nu har stået udstillet i Oksbøl, bliver taget op af kommunernes kulturpolitikere igen.

Brandbilerne har Ole Borch kæmpet for i den seneste tid sammen med resten af brandvæsenets pensionistforening.

Annonce

Den 26. maj gav kultur- og idrætsudvalget afslag på en ansøgning fra de pensionerede brandfolk. De anmodede om midler til at oprette et museum for brandbilerne og andre historiske klenodier, som i øjeblikket befinder sig på et lille museum i brandstationens kælder.

Udvalget afslog forslaget uden at gå dybere ind i spørgsmålet om, hvad der skal ske med de to brandbiler, der udstilles på Panser- og Brandbilsmuseet, som står til at lukke 1. september.


Brandbilerne hører hjemme i Vejle, og de skal ikke stå andre steder.

Peder Hummelmose


Brandbilerne er Vejle Kommunes eje og skal nødvendigvis, hvis kommunen altså ønsker det, transporteres tilbage til byen, når museet i Oksbøl lukker.

Hører hjemme i Vejle

Efterhånden er der fra flere kanter opbakning til, at der skal tages hånd om de historiske brandbiler.

- Brandbilerne hører hjemme i Vejle, og de skal ikke stå andre steder, siger Peder Hummelmose (V), som i sin tid sad i Beredskabskomissionen i sin rolle formand for teknisk udvalg.

Han har ofte set, hvordan brandbiler er noget, der interesser især de helt unge, og derfor mener han, at Spinderihallerne vil være et godt sted at placere en historisk brandbilsudstilling.

- Det kan sælge museet på en anden måde. Det ville være win-win for alle: Vi får bevaret brandbilerne, engageret brandfolkenes pensionistklub og trukket flere ind i Spinderihallerne.

Annonce

Mere positiv behandling

Peder Hummelmose sidder ikke i kulturudvalget og var derfor ikke med til at behandle sagen, da den var på mødet i maj.

- Men vi drøftede efterfølgende sagen på vores gruppemøde i Venstre inden sommerferien og har talt om den igen i denne uge, og vi er enige om, at sagen skal tages op igen, siger Peder Hummelmose og glæder sig over, at Socialdemokraterne er af samme mening.

Her har Johnny Beck anmodet forvaltningen om at få sagen genoptaget.

På næste kulturudvalgsmøde den 11. august skal det muligvis også afgøres, om Vejle Kommune vil betale de 5000 kroner plus moms for at få transporteret køretøjerne fra Oksbøl til Vejle på en blokvogn, fortæller Ole Borch.

Han glæder sig over, at sagen får en chance til:

- Det betyder, at vi får en mere positiv politisk indfalds indfaldsvinkel, end den, der har været. Jeg syntes, man var meget hurtig til at lukke sagen i maj.

Hvis man spørger Peder Hummelmose, så bør det ikke være en svær beslutning at tage stilling til, om der er penge til at få brandbilerne hentet hjem og placeret et meningsfyldt sted.

- Det kan jeg ikke forstå, hvis man ikke har råd til i kulturudvalget. Men formandskabet i kulturudvalget: Den konservative viceborgmester og den radikale vil jo nok hellere bruge penge på et nyt bibliotek langt væk fra Midtbyen, lyder det drillende fra Peder Hummelmose.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce