Annonce
Vejle

Der er ikke længere penge til den slags: Politikere på vej til at lukke udviklingskontor

Et af de seneste tiltag, som Videncenter for Integration har været med i, var "Skolen for Alle", en hjemmeside der fortæller om den danske folkeskole. Meget tyder på, at byrådspolitikerne er på vej til at lukke centret. Arkivfoto: Vejle Kommune
Stadig flere børn har det svært, og de skal stå forrest, når børne- og familieudvalget prioriterer sine penge.

Vejle: Meget tyder på, at dagene er talte for Vejle Kommunes særlige "Videncenter for Integration (Vifin)".

Børne- og familieudvalget under Vejle Byråd anbefaler, at man lukker Vifin, men bevarer en funktion med udvikling af ideer og ansøgning om støttekroner i forvaltningen.

Det vil spare en million kroner i forhold til nu. På grund af forpligtelser fra igangværende projekter vil besparelsen først slå igennem i løbet af et par år.

Set fra Vifins side er det dermed 17 års arbejde med at skabe netværk og kontakter både i Danmark og i udlandet, der kan gå mere eller mindre tabt.

Børne- og familieudvalget er i gang med at fokusere sin indsats. Vi har den opgave, at stadig flere børn har det svært. Dem skal vi hjælpe først og fremmest. Det kommer så til at ske på bekostning af ting, der måske er sjove, men dog mindre nødvendige, siger formanden for udvalget.

Torben Elsig-Pedersen (R)

Mangler 1-2 millioner kroner

Hvis centret skulle fortsætte, ville det kræve et ekstra tilskud fra kommunekassen på en til to millioner kroner. Når man søger tilskud til projekter, er der ofte et krav om medfinansiering. Så jo flere ansøgninger, der giver udbytte, jo flere kroner trækkes der ud af kommunens økonomi.

- Vifin mangler penge, og vi har dem ikke længere. Vi har gennemført besparelser på mange af de konti, hvorfra der er fundet penge til Vifin. Vi kan ikke blive ved med at hive penge ud fra andre områder. Børne- og familieudvalget er i gang med at fokusere sin indsats. Vi har den opgave at stadig flere børn har det svært. Dem skal vi hjælpe først og fremmest. Det kommer så til at ske på bekostning af ting, der måske er sjove, men dog mindre nødvendige, siger formanden for udvalget, Torben Elsig-Pedersen (R).

Vifins opgaver er ændret fra starten i 2002, hvor det især handlede om at bringe Vejle foran på integrationsområdet. Nu er indsatsen bredere og handler en del om projekter, der involverer brugen af IT og skoler.

Annonce

Mangler forankring

- Nogle af projekterne er ikke bredt nok ud. Jeg har svært ved at se den nødvendige forankring i egne institutioner. Der er for lidt samspil, og tingene kommer ikke ud og virke. Vi kunne selvfølgelig investere i en nødvendig revitalisering af Vifin, men vi har ikke pengene, konstaterer Torben Elsig-Pedersen.

Den endelige beslutning skal træffes i økonomiudvalget i januar, men Torben Elsig-Pedersen siger, at han ikke har nogen signaler om, at udvalget skulle være interesseret i at komme med ekstra penge.

Der er 10-15 ansatte, men de er ikke fastansatte, men knyttes til Vifin i de enkelte projekter.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce