Annonce
Ikast-Brande

Der er kul på Søby Brunkulsmuseum

De mange gæster på Søby Brunkulsmuseum har været gode til at holde en passende afstand. Foto: Søby Brunkulsmuseum
Annonce

Søby:  Søby Brunkulsmuseum har oplevet en stor fremgang i skolernes sommerferie, hvor gæsterne har kunnet købe billetter til halv pris. Rabatten betaler staten via kulturministeriets hjælpepakke på grund af corona-krisen.

Status viser, at museet i den nævnte periode 27. juni-9. august har solgt 6.335 billetter. Det er en fremgang fra samme periode i 2019 på 2.458 billetter, som svarer til 63,4 procent. Tilsvarende er salget i butikken steget med 62,4 procent til 122.931 kr. Alene juli satte en historisk rekord med 4.700 solgte billetter, som er en fremgang på 82 procent fra året før.

- Overraskende nok, så er det forbavsende få af vores gæster, som nævner rabatten som årsagen til deres besøg, siger formand Jan Svendsen i en pressemeddelelse.

- Vi er utroligt glade for den imponerende fremgang, men endnu vigtigere er det faktisk, at vi fuldt ud har kunnet leve op til krav om sikkerhed og herunder især den passende afstand mellem gæsterne, siger formanden.

Annonce

Øget areal

Museet råder over mange huse på et stort areal, så gæsterne kan fordele sig på de mange kvadratmeter.

Her betyder det  meget, at museet netop i år har inddraget ejendommen Voldsgaard, som øger arealet til indendørs udstilling med 70 procent.

- Vi satte 1. august rekord på en dag med 510 solgte billetter, hvor underholdningen med Videbæk Harmonikaklub på festpladsen, selvfølgelig trak mange. Alligevel kunne vi leve op til alle regler om afstand og hygiejne. Gæsterne har været utroligt gode til ”fællesskab med afstand”, siger formanden.

Sæsonen begyndte med 52 lukkede dage, så trods den flotte fremgang i skoleferien, så halter det samlede antal solgte billetter i 2020 stadig 2.400 bagefter eller 22,7 procent efter et fald fra 10.500 i 2019 til 8.100.

- Vi er stadig så optimistiske, at vi kan indhente noget af det tabte resten af sæsonen, fordi de store grupper begynder at vende tilbage, siger Jan Svendsen.

Han ser også frem til, at museet torsdag 13. august har premiere på en helt ny natur-tur, som bliver gentaget søndag 20. september.

Her kan museets gæster for første gang opleve to nye udsigtspunkter, som Herning Kommune har etableret i Søby Brunkulslejer ved Søby Sø og Ørkenlandskabet samt AFLD (Østdeponi) med Mount Søby på 83 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce