Annonce
Erhverv

Der er kun et skud tilbage i bøssen: Charlies sidste festivalår bliver skelsættende

62-årige Lars Charlie Mortensen er i gang med at planlægge Jelling Musikfestival for sidste gang, inden han næste sommer overlader tøjlerne til afløseren Line Mosfelt. Foto: Mette Mørk
Siger du Jelling Musikfestival, siger du også Lars Charlie Mortensen. Men efter at have været med siden begyndelsen takker festivalbossen af i 2022. Et specielt år, som kan blive afgørende for festivalernes fremtid, siger han i podcasten Vi er Vejle.

Jelling: Da Lars Charlie Mortensen i efteråret 2018 meldte ud, at han ville stoppe som festivalleder i 2022, havde ingen forestillet sig, at han på de fire år måtte nøjes med at afvikle to festivaler.

Men coronapandemien har skabt knas i Charlies planlagte fratræden, og nu er han pludselig i gang med at arrangere sin sidste omgang af Jelling Musikfestival nogensinde som direktør.

- Det er da lidt specielt, at jeg sidder og skal forlade det her kontor. Det er et livsprojekt, siger Lars Charlie Mortensen, da vi møder ham til et interview til podcasten Vi er Vejle.

Annonce

Vi er Vejle

  • Hver uge udgiver Vejle Amts Folkeblad en ny episode i podcasten Vi er Vejle.
  • Her graver vi i de vigtigste samtaleemner i Vejle Kommune og udfordrer både kendte og ukendte mennesker, som har noget på spil.
  • Du finder Vi er Vejle på www.vafo.dk/podcasts eller i appen Nyhedskiosken.

Han har været med lige siden den første festival i 1989. Dengang var der 25 frivillige, 1000 gæster og Erik Clausen var hovednavnet. Nu er der 5000 frivillige, 35.000 gæster og blandt de største hovednavne kan nævnes Elton John, John Fogerty og Queen.

Ifølge Lars Charlie Mortensens dåbsattest fylder han snart 63 år, og det er nu ved at tid til at overlade roret til Line Mosfelt, der siden 2018 har været kørt i stilling til jobbet som festivaldirektør.

De seneste to år har festivalleder Lars Charlie Mortensen været nødt til at aflyse Jelling Musikfestival. Nu har han kun én festival tilbage, inden han går på pension. Foto: Mette Mørk

- Jeg er kommet op i årene, og selvfølgelig skal der nye mennesker til. Hellere gøre det i god tid end for sent. Men det skal nok gå, lyder det fra Lars Charlie Mortensen.

Kan Jelling Musikfestival undvære Charlie?

- Det kan den sagtens. Ingen er uundværlig. Jeg håber, jeg kan undvære festivalen. Men jeg vil komme på festivalen i mange år fremover, siger han.

Et skud tilbage i bøssen

Det er derfor et helt særligt år, den erfarne festivaldirektør går i møde. Ikke blot for hans eget vedkommende, men også for festivalbranchen, der har været lammet i snart to år af coronavirussen.

Lars Charlie Mortensen mener, at 2022 bliver et skelsættende år for festivalerne.

- Det er vigtigt, vi kommer i gang nu. Jeg tror, alle festivaler i Danmark har et skud tilbage i bøssen. Og det er i 2022. Får vi ikke lov til at lave en festival, så tror jeg, at festivalerne i Danmark dør. Så dukker der selvfølgelig noget andet op. Musikken dør ikke. Men den tradition, vi har haft, og den måde, tingene er bygget op på, er i stor fare, siger han.

Journalist Anders Kynde har interviewet Lars Charlie Mortensen på festivalkontoret til Vejle Amts Folkeblads podcast Vi er Vejle. Foto: Mette Mørk

Han er dog ikke i tvivl, hvorvidt Jelling Musikfestival bliver til noget eller ej den 25. til 28. maj 2022.

- Jeg er 100 procent sikker på, at vi får lavet en festival denne gang. Jeg sagde det også frem mod 2021-festivalen. Musikere, agenter og alle kollegerne i branchen slog hinanden på ryggen og blev enige om, at nu kunne det endelig lade sig gøre. Men denne gang er der den forskel, at vaccinen er kommet. Vi har fundet måden, vi kan slå coronaen ned på, forklarer Lars Charlie Mortensen i podcasten Vi er Vejle.

Du kan lytte til hele interviewet med Lars Charlie Mortensen i Vi er Vejle på vafo.dk/podcasts eller i appen Nyhedskiosken.

62-årige Lars Charlie Mortensen er i gang med at planlægge Jelling Musikfestival for sidste gang, inden han næste sommer overlader tøjlerne til afløseren Line Mosfelt. Foto: Mette Mørk

Jeg tror, alle festivaler i Danmark har et skud tilbage i bøssen. Og det er i 2022. Får vi ikke lov til at lave en festival, så tror jeg, at festivalerne i Danmark dør.

Lars Charlie Mortensen, Jelling Musikfestival


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand. Trefor advarer mod misfarvet vand

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce