Annonce
Erhverv

Der er kun et skud tilbage i bøssen: Charlies sidste festivalår bliver skelsættende

62-årige Lars Charlie Mortensen er i gang med at planlægge Jelling Musikfestival for sidste gang, inden han næste sommer overlader tøjlerne til afløseren Line Mosfelt. Foto: Mette Mørk
Siger du Jelling Musikfestival, siger du også Lars Charlie Mortensen. Men efter at have været med siden begyndelsen takker festivalbossen af i 2022. Et specielt år, som kan blive afgørende for festivalernes fremtid, siger han i podcasten Vi er Vejle.

Jelling: Da Lars Charlie Mortensen i efteråret 2018 meldte ud, at han ville stoppe som festivalleder i 2022, havde ingen forestillet sig, at han på de fire år måtte nøjes med at afvikle to festivaler.

Men coronapandemien har skabt knas i Charlies planlagte fratræden, og nu er han pludselig i gang med at arrangere sin sidste omgang af Jelling Musikfestival nogensinde som direktør.

- Det er da lidt specielt, at jeg sidder og skal forlade det her kontor. Det er et livsprojekt, siger Lars Charlie Mortensen, da vi møder ham til et interview til podcasten Vi er Vejle.

Annonce

Vi er Vejle

  • Hver uge udgiver Vejle Amts Folkeblad en ny episode i podcasten Vi er Vejle.
  • Her graver vi i de vigtigste samtaleemner i Vejle Kommune og udfordrer både kendte og ukendte mennesker, som har noget på spil.
  • Du finder Vi er Vejle på www.vafo.dk/podcasts eller i appen Nyhedskiosken.

Han har været med lige siden den første festival i 1989. Dengang var der 25 frivillige, 1000 gæster og Erik Clausen var hovednavnet. Nu er der 5000 frivillige, 35.000 gæster og blandt de største hovednavne kan nævnes Elton John, John Fogerty og Queen.

Ifølge Lars Charlie Mortensens dåbsattest fylder han snart 63 år, og det er nu ved at tid til at overlade roret til Line Mosfelt, der siden 2018 har været kørt i stilling til jobbet som festivaldirektør.

De seneste to år har festivalleder Lars Charlie Mortensen været nødt til at aflyse Jelling Musikfestival. Nu har han kun én festival tilbage, inden han går på pension. Foto: Mette Mørk

- Jeg er kommet op i årene, og selvfølgelig skal der nye mennesker til. Hellere gøre det i god tid end for sent. Men det skal nok gå, lyder det fra Lars Charlie Mortensen.

Kan Jelling Musikfestival undvære Charlie?

- Det kan den sagtens. Ingen er uundværlig. Jeg håber, jeg kan undvære festivalen. Men jeg vil komme på festivalen i mange år fremover, siger han.

Et skud tilbage i bøssen

Det er derfor et helt særligt år, den erfarne festivaldirektør går i møde. Ikke blot for hans eget vedkommende, men også for festivalbranchen, der har været lammet i snart to år af coronavirussen.

Lars Charlie Mortensen mener, at 2022 bliver et skelsættende år for festivalerne.

- Det er vigtigt, vi kommer i gang nu. Jeg tror, alle festivaler i Danmark har et skud tilbage i bøssen. Og det er i 2022. Får vi ikke lov til at lave en festival, så tror jeg, at festivalerne i Danmark dør. Så dukker der selvfølgelig noget andet op. Musikken dør ikke. Men den tradition, vi har haft, og den måde, tingene er bygget op på, er i stor fare, siger han.

Journalist Anders Kynde har interviewet Lars Charlie Mortensen på festivalkontoret til Vejle Amts Folkeblads podcast Vi er Vejle. Foto: Mette Mørk

Han er dog ikke i tvivl, hvorvidt Jelling Musikfestival bliver til noget eller ej den 25. til 28. maj 2022.

- Jeg er 100 procent sikker på, at vi får lavet en festival denne gang. Jeg sagde det også frem mod 2021-festivalen. Musikere, agenter og alle kollegerne i branchen slog hinanden på ryggen og blev enige om, at nu kunne det endelig lade sig gøre. Men denne gang er der den forskel, at vaccinen er kommet. Vi har fundet måden, vi kan slå coronaen ned på, forklarer Lars Charlie Mortensen i podcasten Vi er Vejle.

Du kan lytte til hele interviewet med Lars Charlie Mortensen i Vi er Vejle på vafo.dk/podcasts eller i appen Nyhedskiosken.

62-årige Lars Charlie Mortensen er i gang med at planlægge Jelling Musikfestival for sidste gang, inden han næste sommer overlader tøjlerne til afløseren Line Mosfelt. Foto: Mette Mørk

Jeg tror, alle festivaler i Danmark har et skud tilbage i bøssen. Og det er i 2022. Får vi ikke lov til at lave en festival, så tror jeg, at festivalerne i Danmark dør.

Lars Charlie Mortensen, Jelling Musikfestival


Annonce
Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

V står stadig for Vejle: Lars Løkke stifter nyt parti få 100 meter fra sit barndomshjem

VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Vejle Boldklub

Nøglespiller tæt på VB-exit: Lejes ud til klub i Mellemøsten

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Formanden for udvalget lover at kæmpe for løsningen af det næsten umulige problem i Vejle: God kamp, Gerda, og husk, vi holder øje med dig

Erhverv

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: Femårig opdager brand, og Lego er ikke giftig

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Annonce