Annonce
112

Ondt blod mellem VB's og Fredericias fans: Politiet sigtede flere efter opgøret i Nørreskoven

Trods en sigtelse lykkedes det for fans at smugle fyrværkeri med på stadion. Foto: Mette Mørk
Kampen mellem VB og FC onsdag aften Fredericia endte med flest sigtelser til vejlensere. Politiet er opmærksomme på en ulmende konflikt.

Vejle: Der var en anspændt stemning på Vejle Stadion onsdag aften, da VB og FC Fredericia tørnede sammen.

Fans fra de to lokale hold forsøgte flere gange at konfrontere hinanden og starte slagsmål, og i den forbindelse blev fire personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tre af dem var vejlensere, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

- De enten forsøgte at komme i slagsmål eller havde indladt sig i slagsmål med fans fra modsatte hold. Den ene af dem nægtede at oplyse sit navn, så det blev han også sigtet for, tilføjer vicepolitiinspektøren.

Her var der tale om en 33-årig vejlenser.

Både en mand fra Fredericia og en vejlenser blev sigtet for at fornærme betjentene på stedet. En 19-årig vejlenser blev bedt om at forlade stedet, da han ville i konfrontation med Fredericia-fans. Det fik ham til at kalde betjentene for "pansersvin."

Den samme vending blev brugt af en 23-årig mand fra Fredericia, da han blev nægtet adgang til stadion, fordi han har karantæne.

Annonce
VB's fans var som altid på plads på Vejle Stadion. Foto: Mette Mørk

Røggranat i underbukserne

Mange fans blev visiteret, da de skulle ind på station. Fire blev i den forbindelse sigtet for at have hash på sig. Der var både tale om vejlensere og fredericianere.

Endelig blev en enkelt snuppet i kontrollen med en røggranat i underbukserne. Den 22-årige mand fra Fredericia fik derfor en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Dårlig stemning

Onsdagens dårlige stemning på Vejle Stadion kommer i kølvandet på en episode, som fandt sted en uge forinden - onsdag 7. august omkring klokken 21.00.

Her modtog politiet en anmeldelse om, at VB-fans og FC Fredericia-fans havde mødtes foran stadion i Vejle.

- I den forbindelse bliver der kastet en sten igennem sideruden på en bil med Fredericia-fans, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Stenen ramte en 20-årig mand fra Børkop, som dog ikke kom alvorligt til skade. Denne sag er under fortsat efterforskning.

- Der er noget, der ulmer mellem de to fraktioner, og vi prøver at få en dialog med boldklubberne og fanklubberne om, at der skal være en ordentlig afvikling af kampene, siger Mikkel Ross og understreger:

- Det er fodbold, det drejer sig om, og ikke slagsmål.

Fans fra FC Fredericia gjorde sig også bemærket før, under og efter kampen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce