Annonce
Danmark

Der er penge i sk(r)idtet: Denne tur er en million værd

Stig Tøfting undervejs. Her er den tidligere fodboldspiller ved Ny Højen nær Vejle onsdag 24. marts. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Gåturen til grænsen var umagen værd, og Stig Tøftings fødder har det bedre.

AARHUS: Resultatet af Stig Tøftings landskendte 167 km gåtur fra Aarhus til grænsen ved Kruså er gjort op. Nu kan der ikke betales flere penge ind, og resultatet nåede lige lidt over en million: 1.046.257 kroner. De deles ligeligt mellem de to organisationer Børnecancerfonden og KidsAid, der hjælper børn med kræft og andre alvorlige sygdomme.

- Det er langt over det, vi havde ventet, da vi lavede aftalen med Stig Tøfting, siger Henrik Lundorff, sekretariatsleder i KidsAid.

- Før projektet regnede jeg end ikke med en halv million kroner, men det udviklede sig voldsomt undervejs, og da Stig Tøfting nåede i mål med 773.741 kroner på lommen, besluttede vi og Børnecancerfonden på Tøftings forslag at give det en chance for at nå op på en million kroner, tilføjer Henrik Lundorff, der understreger den entusiasme, energi og iver, den århusianske fodboldekspert har lagt i projektet.

- Det kunne ingen andre end han have gennemført, siger Lundorff.

Annonce

Det hele værd

Stig Tøfting selv er ovenud tilfreds med resultatet og ser stort på, at det har kostet ham mange dage med ømme og ødelagte fødder.

- Da jeg skulle kommentere FC Midtjylland-Brøndby, TV3's kamp i Superligaen i fodbold mandag fra Herning, kunne jeg ikke have vinterstøvler på, så jeg måtte stå i et par almindelige sko og et par ekstra strømper. Uha, det var koldt, siger Stig Tøfting dagen derpå, hvor også indsamlingen sluttede.


Tøfting har et godt hjerte og et fantastisk tag på de børn, han hjælper.

Henrik Lundorff


- Det går dog bedre med fødderne nu, og det har været alle skavankerne og ømhederne værd. Jeg er meget glad for den store opbakning undervejs og efterfølgende frem mod millionen, både fra lokale virksomheder og privatpersoner. Der har været så mange mennesker over det danske land, det har været helt imponerende, og derfor står vi også med et imponerende stort beløb, siger Stig Tøfting.

Annonce

Går i flæsket på en god måde

- Tøfting har et godt hjerte og et fantastisk tag på de børn, han hjælper, og i øvrigt på mennesker af alle slags. Han går bare i flæsket på folk på en rigtig god måde. Flere forældre til de syge børn, der var med undervejs, har bagefter ringet og takket os og rost Stig for den måde, han behandlede børnene på, siger Henrik Lundorff.

- Pengene fra turen vil gøre en stor forskel for børn med kræft. Vi er en selvstændig fond, der har brug for støtte udefra, hvis vi skal kunne hjælpe familierne. Stig Tøfting har gjort en helt ekstraordinær indsats, og jeg er dybt taknemmelig, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden.

Stig Tøftings tur

  • Stig Tøfting begyndte turen til grænsen i Kruså mandag 22. marts kl. 9 fra Viby Badmintonhal og gik seks dage, i alt 167 km.
  • Han tabte et væddemål til TV2's USA-eskpert Mirco Reimer-Elster om, hvem der blev præsident i USA. Taberen skulle gå fra sit hjem til den andens bopæl. Reimer-Elster boede dengang i Flensborg, nu København. Men coronareglerne ville sætte Tøfting i karantæne, hvis han gik ind i Tyskland. Derfor sluttede turen ved grænsen i Kruså.
  • Alle indsamlede midler går ubeskåret til KidsAid og Børnecancerfonden.
  • Sådan var turen:
  • Mandag 22. marts: Fra Viby Badmintonhal til Hotel Opus i Horsens (36 km).
  • Tirsdag 23. marts fra Horsens til Hotel CabInn i Vejle (29 km).
  • Onsdag 24. marts til Hotel Scandic i Kolding (21 km)
  • Torsdag 25. marts til Haderslev Idrætscenter (31 km).
  • Fredag 26. marts til Hotel Europa i Aabenraa (26 km).
  • Lørdag 27. marts til grænsen ved Kruså (24 km).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce