Annonce
Jelling

Der er plads til flere: Løbeklubben er med i søndagens Margueritløb

Dorthe Sandholt Kristiansen fra JFS Løb håber at se mange deltagere til søndagens Margueritløb. Der er ingen tidtagning og ingen forventning om højt tempo. Foto: Peter Friis Autzen

JFS Løb håber at se hundrede deltagere, når Margueritløbet på søndag løber af stabelen.

Jelling: At løbe er sundt. At løbe sammen med andre er tilmed hyggeligt. Det kan alle interesserede opleve på søndag, når JFS Løb (løbeklubben under Jelling Forenede Sportsklubber) er med i det landsdækkende Margueritløbet.

Det er Politiken, der er hovedarrangør, og Coop, der er sponsor på blandt andet deltagernes snackpose og medaljer til børnene. Men det er de lokale klubber der arrangerer det lokale løb.

- Det er første gang, vi er med i projektet her. Vi glæder os, siger Dorthe S. Kristiansen fra JFS Løb.

Endnu er antallet af tilmeldinger ikke nær oppe på de ønskede hundrede, hun og klubben havde sat næsen op efter.

- Lige nu er der omkring 20 tilmeldte. Men vi håber på flere. Og man må jo komme helt frem til løbets start. Man kan betale med mobilepay eller dankort, siger Dorthe S. Kristiansen, da avisen mødes med hende onsdag.

Løbethar start klokken 11 i Gormsgade, nær Kongernes Jelling.

Margueritløbet

Margueritløbet foregår 32 steder i landet samtidig. Herunder Jelling, Egtved, Åle og Fredericia.Hovedarrangøren er Politiken, men lokale klubber står for de lokale løb.

Det koster 40 kroner (plus 15 kroner i gebyr) at deltage. 20 af kronerne går til den lokale klub. Man kan tilmelde sig helt frem til løbets start.

Ruten i Jelling starter i Gormsgade nær Kongernes Jelling og går derfra til rundkørslen nær kroen, gennem byen og den nærliggende natur til rundkørslen vest for nyen og derfra tilbage til startområdet. I alt fem flade kilometer med godt underlag.

Løbet starter klokken 11.

Deltagende børn får en medalje på målstregen. Foto: PR

Løb for fornøjelsens skyld

Margueritløbet er ikke en konkurrence.

- Det handler om at nyde turen og naturen. Oprindeligt var tanken, at løberne skulle opleve Marguerit-ruten. Men den går omkrong den nye omfartsvej, hvor det ikke er godt at løbe. Så vi har lagt en rute, der viser nogle af de bedste sider af Jelling - men som ikke fæølger Marguerit-ruten, siger Dorthe S. Kristiansen.

Hun holder selv af at løbe i lokalområdet, hvor turene giver hende en ro i hovedet, som hun kan have svært ved at finde opå andre måder.

Hun fortæller, at den fem kilometer lange rute er flad og hele tiden enten på asfalt eller på grus. Det betyder, at en løber godt kan medbringe et barn i baby-jogger - eller et barn på cykel. Medlemmer af JFS Løb står langs ruten og viser vej.

- Når vi hvert år arrangerer nytårs-løbet, kommer der op mod 150. Det kunne være alle tiders, hvis et lignende tal kommer til det her, siger Dorthe S. Kristiansen.

Det koster 40 kroner at deltage for voksne. Børn kan deltage gratis.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce