x
Annonce
Børkop

Der kan atter males mel på vandmøllen

Børkop Vandmølle malede i vinterferien atter mel. Den har ellers stået stille i flere måneder. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Efter at have ligget stille i flere måneder, kan vandmøllen atter male mel.

Børkop: Vinterferien kunne byde på en nyhed hos Børkop Vandmølle.

En gammel nyhed kan man vel kalde den, for der blev malet mel på vandmøllen. Det har man ganske vist kunnet i mange århundrede, men dog ikke i de seneste mange måneder, hvor vandmøllen har stået stille på grund af en sorterer ikke længere kunne bruges.

Men den er nu blevet restaureret, og dermed kan kornet atter sorteres. Det har dog krævet et stort stykke arbejde af frivillige tømrere, for alt er lavet af træ.

- Alle var meget spændte på, hvordan den nyrestaurerede sorterer ville virke, når der kom produkter i den, men det gik over al forventning, forklarer Jørgen Jensen fra Børkop Vandmølles venner.

Det betød, at møller Elmand Larsen og en håndfuld frivillige hjælpere fra Børkop Vandmølles Venner kunne male mel, og det blev der så i hele uge 7.

- Den gamle mølle viste, at den duede til det, den er skabt til, den spildte ikke et eneste korn - så rigtig stor ros til tømrerne, der har lavet arbejdet, lyder det videre fra Jørgen Jensen.

Annonce

Alle var meget spændte på, hvordan den nyrestaurerede sorterer ville virke, når der kom produkter i den, men det gik over al forventning

Jørgen Jensen, Børkop Vandmølles Venner

Mange besøgte møllen

Under arbejdet med at male mel fik mølleren og hans stab besøg af en del videbegærlige bedsteforældre med børnebørn, som brugte vinterferien til at besøge den gamle mølle og Farbror Svends Samling, og ifølge Jørgen Jensen stillede både den nye og den erfarne generation mange kvalificerede spørgsmål.

En del af de besøgende skulle også lige have en pose mel med hjem til bollebagning.

- Med denne uges positive oplevelse skulle der ikke være noget til hinder for, at vi er er klar til sæsonstart 4. april, siger Jørgen Jensen, der skyder på, at der i vinterferien var omkring 60 besøgende, hvoraf de fleste desuden var en tur i Farbror Svends Samling, hvor specielt børnebørnene stillede spørgsmål om de gamle ting.

Børkop Vandmølle, som med sikkerhed har en historie, der går tilbage til 1500-tallet, blev sidste år kåret som Danmarks smukkeste vandmølle. Og nu kan den atter male mel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Vejle

Vand fosser ud på Jennumvej

Annonce