x
Annonce
Vejle

Udenlandske gæster strømmer til messe: Kampfisk er in - guppyer er yt

Annette Quebec Pedersen fra Ribe var lørdag på akvariemesse i Vejle. Her blev hun den glade ejer af en kampfisk. De er meget populære for tiden. Foto: Søren Gylling
Det er ikke kun hunde og katte, der efterhånden er en fast del af en dansk husstand. Akvariefisk er også populære, og trenden er, at det gerne må være specielle fisk, der svømmer rundt i stueakvariet.

Bredballe: Den tid er forbi, da man havde et par guppyer svømmende rundt i en bowle sammen med en enkelt plante og en sørgelig model af et sørøverskib.

I dag vil folk med akvarier gerne skabe naturlige og unikke undervandsuniverser hjemme i stuen, og fiskene må også gerne være helt specielle.

Og netop derfor var der kø ved døren til at komme ind på den tiende akvariemesse af sin slags i Hældagerskolens hal lørdag formiddag.

Folk var kommet fra nær og fjern for at lade sig inspirere af den seneste nye trend inden for akvarier, og formanden for Vejle Akverieforening, Heine Dupunt, fortæller, at messen især er velbesøgt blandt normænd og svenskere, som kan forsyne sig langt billigere med udstyr, end de kan i deres hjemland.

Til gengæld var der flere tyskere og polakkere blandt udstillerne, som kan sælge deres varer dyrere i Danmark, end de kan derhjemme.

Annonce

Vejle Akvarieforening

Foreningen er landets største med 122 medlemmer.

Til sammenligning er der kun omkring 30 medlemmer i akvarieforeningen i København.

- Det er, fordi vi ligger så centralt, fortæller formand Heine Dupont og tilføjer, at foreningen i Vejle har medlemmer helt i Aalborg, Sønderborg, Esbjerg og flere på Fyn.

Medlemmerne mødes én gang om måneden til foredrag og andre akvarierelaterede aktiviteter.

Akvariemessen er også arrangeret af foreningen.

Det naturlige miljø

For de danske forhandlere af fisk og akvarieudstyr er messen i Hældagerhallen årets højdepunkt. Det fortæller Ulrich Klit, som er sælger ved Unimati i Randers.

- Der kommer jo mange flere forbi her, end der gør på en typisk dag i butikken, og her kan de pille, rode og røre ved tingene. Det kan de jo ikke på vores hjemmeside, siger Ulrich Klit og tilføjer, at det gør messen de mange timers forberedelser værd.

Årets trend er især naturprodukterne: Sten, rødder, grene og planter, som skaber et flot miljø i akvariet frem for produkter af glasfiber, som skal ligne sten og klipper.

- Landskaber i akvariet er bare hipt lige nu, konkluderer Ulrich Klit og afslører, at han også selv foretager ændringer hele tiden i sine akvarier derhjemme.

- Da jeg var barn, fandtes de muligheder jo slet ikke!

Kampfisk er sagen

Men der er også en særlig trend, der er på vej frem på fiske-området.

Det skal helst ikke bare være almindelige, gængse fisk som guppyer, man sætter i vandet. Jo mere specielt, jo bedre, og især kampfisk er blevet populære igen.

Annette Quebec Pedersen og Jonas Gjerlevsen fra Ribe er blandt dem, der er med på moden. De havde lørdag taget turen fra Ribe til akvariemessen i Bredballe for at købe en kampfisk.

Parret fortæller, at de i et års tid har haft et akvarie med guppy'er, men nu har de købt endnu et akvarie, som deres nyerhvervede kampfisk kan svømme rundt i.

- Vi har også en hund, men det er giver bare sådan en ro at kigge på et akvarie, fortalte Annette Quebec Pedersen.

Det er moderne at indrette sit akvarie med natursten, grene og rødder. Det har Ulrich Klit fra Unimati i Randers også gjort, og på messen vejledte han kunder til at gøre det samme. Foto: Søren Gylling
Der var trængsel i Hældagerhallen lørdag middag. Arrangørerne af akvariemessen forventer, at der i løbet af de to dage vil komme 2500 gæster til messen. Foto: Søren Gylling
Heine Dupont er formand for Vejle Akvarieforening, der er landets største af sin slags. Foto: Søren Gylling
Der er nok at kigge på til akvariemessen i Hældagerhallen i denne weekend. Foto: Søren Gylling
Gottwalds i Middelfart er én af de største forhandlere af sjældne akvariefisk i Danmark, og forretningen har også en stand på messen i Bredballe. Foto: Søren Gylling
Rødder, grene og natursten er populære at putte i sit akvarie. Foto: Søren Gylling
Fisk hentet direkte i Lake Malawi, brugte pumpesystemer, fiskefoder og meget andet er at finde på akvariemessen. Foto: Søren Gylling
Det har taget Unimati i Randers mange timers arbejde at gøre sin standplads klar. Ulrich Klit fortæller, at han kun fik sovet halvanden time natten til lørdag. Men det hårde arbejde betaler sig. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce