Annonce
Debat

Der påhviler en særlig forpligtelse til at være der for veteraner - som de var der for os

Simon Bendfeldt, PR-foto. Juli 2021

Hedensted: En veteran er en dansk soldat, der på et tidspunkt har tjent Danmark på en international mission for, at du og jeg kan sove trygt om natten.

Får deres tjeneste helbredsmæssige konsekvenser for soldaten eller soldatens pårørende, påhviler der os et særligt ansvar for at være der for dem - som de var det for os. Det er i virkeligheden såre simpelt.

Derfor skal vi også i Hedensted Kommune sørge for at leve op til det ansvar for de veteraner og pårørende, der er bosat her. En af indsigterne fra området er, at det er vigtigt med en synlig, nærværende og kompetent veterankoordinator. Sådan en skal vi også have.

Annonce

Vi skal imidlertid også huske på, at de fleste veteraner ikke er blevet ramt af psykiske eller fysiske skader. De har tjent og er kommet hjem med mange værdifulde erfaringer, som de naturligt tager med ind i deres militære eller civile liv i Danmark.

Faktisk har veteraner en højere beskæftigelsesgrad end den øvrige arbejdsstyrke. En stor del af veteranerne, som jeg har i mit personlige netværk, har en stor virketrang og går gerne foran med nye ideer, når de skal sættes i gang eller leverer en solid arbejdsindsats, når det kræves.

Flagdagen for udsendte danske soldater, 5. september, nærmer sig med hastige skridt. Her viser vi som kommune og samfund veteranerne anerkendelse for, at de har tjent Danmark og derved os alle. Kommer de fysisk eller psykisk til skade som følge af deres tjeneste, skal vi naturligvis levere det, vi kan, for at skabe de bedste rammer for rehabilitering og høj livskvalitet.

Når vi som land sender soldater ud i et af verdens brændpunkter, kan det have konsekvenser for både soldaten og dennes familie. Her har vi et særligt ansvar. Derudover er en svær overgang for en del veteraner, at omsætte militære færdigheder til det civile arbejdsmarked. Her ligger også en vigtig opgave for en veterankoordinator i samarbejde med virksomheder i kommunen.

Når vi som land sender soldater ud i et af verdens brændpunkter, kan det have konsekvenser for både soldaten og dennes familie. Her har vi et særligt ansvar.

Der er et særligt bånd mellem veteraner, som vi bør understøtte. Endnu en vigtig opgave for en veterankoordinator.

Den virketrang de har enkeltvis og som gruppe, vil vi alle kunne nyde godt af. De tog ud i verden og kæmpede for et højere formål. Sådan et tankesæt kan vi vinde meget ved at brede ud.

Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Mistænkelig lugt lukker kirke: 'Det er et utroligt ubehageligt rum at være i, og man kan smage et eller andet'

Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Hedensted

Mysterium om cykelbjerg opklaret: Derfor lå stor bunke cykler i skovkanten ved rasteplads

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Debat

Debat: Tomme tønder buldrer mest

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce