Annonce
Give

Der ruges på plejecentret

Nyklækkede kyllinger skaber for øjeblikket liv og glade dage på Plejecenter Sandbjerg. Og ikke mindst vækker de små gule dunbolde gode minder. Privatfoto
I disse dage er det det rene pip på Sandbjerg, for vagtelæg og hønseæg er netop klækkede. Kyllingerne sørger for liv og glade dage.

Thyregod: De har fået pip på Plejecenter Sandbjerg. Pip af den gode slags, heldigvis.

Det er den slags pip, der kommer fra nyklækkede kyllinger, når de først lige har fået varmen, tørret dunene og vænnet sig til den verden, der findes på denne side af æggeskallen.

- En af vore medarbejdere har fået fat på alt udstyret og for 21 dage siden blev der lagt hønseæg, vagtelæg og dværg-vagtelæg i rugekassen. Mange beboere lægger vejen forbi og især da vi kom til dag 19, hvor de første vagtelæg blev udklækket, fortæller centerleder Marie Rud Sørensen.

Annonce

Alle, ikke mindst beboerne, ventede spændt og fulgte spændte med i hele processen: fra det første hul i ægget til den lille kylling kom ud.

Så fulgte 12 timer, hvor de stadig skulle opholde sig i rugemaskinen indtil de var helt tørre. Også her blev de udklækkede kyllinger fulgt nøje af beboerne på skift. To dage senere begynde hønseæggene at klække og det blev fulgt med lige så intens interesse.


Mange beboere lægger vejen forbi og især, da vi kom til dag 19, hvor de første vagtelæg blev udklækket

Marie Rud Sørensen


- Det bedste af det hele er, at mange beboere, har fået opfrisket minder omkring det at holde høns og de har en stor viden om og mening om hvordan de skal passes. Kyllingerne bliver nusset og fodret efter alle kunstens regler, siger Marie Rud Sørensen.

Forleden sagde en af beboerne, da hun kom i seng. ”Åh jeg ville gerne sige godnat til dem” og så hentede medarbejderen en kylling og bar ind til hende i sengen. Der løb den rundt på dynen til stor fornøjelse for beboeren.

Nu skal kyllingerne passes i tre uger og beboerne følger dem meget nøje. Så meget, at der ind i mellem er kø ved varmekassen.

Det vil der være en rum tid endnu, for der er jo stadig corona, så der holdes af tand og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce