Annonce
Debat

Der skal være plads til alle – også når regnbueflaget er taget ned igen

Martin Rasmussen

Debat: Ingen skal være utrygge ved at vise, hvem de er pga. køn og seksualitet – hverken i fritiden eller på jobbet. Så det er tid til at smøge ærmerne op og få indført en politik mod chikane på alle arbejdspladser.

Ingen skal være dårligere stillet pga. køn og seksualitet. Det burde være en selvfølgelighed i et land som Danmark. Det er det bare ikke. Det kan alt for mange mennesker skrive under på.

En undersøgelse fra HK Hovedstaden med svar fra 9.708 medlemmer viste tidligere på året, at seksuelle krænkelser især går udover unge og seksuelle minoriteter. Andelen af medlemmer, som havde været udsat for krænkelser indenfor de seneste 12 måneder, var dobbelt så stor for LGBT+-personer som for heteroseksuelle.

HK Danmarks undersøgelse fra 2019 er heller ikke just opløftende læsning, når det gælder LGBT-personer: Hver femte HK’er, som er LGBT+, har i nogen eller i høj grad følt sig direkte eller indirekte diskrimineret. Især pga. ubehagelige hentydninger, seksuelt ladede vittigheder og negativt sprogbrug. Den slags gør det ikke nemmere at være åben om, hvem man er. Og det kan måske være med til at forklare, hvorfor næsten hver tredje HK’er svarer, at de ikke aner, om de har en LGBT-kollega. Det skal vi som samfund kunne gøre bedre. Hvordan? En stor del af svaret er en politik mod seksuel chikane. Den skal slå fast, at her hos os tolererer vi ikke seksuel chikane og give tydelige retningslinjer for, hvordan man forebygger og håndterer problemet. Så alle på arbejdspladsen kan finde klare svar på spørgsmål som: Hvem går jeg til, hvis jeg – eller en kollega – bliver udsat for seksuel chikane? Og hvordan vil arbejdsgiver tage affære?

Annonce


Hver femte HK’er, som er LGBT+, har i nogen eller i høj grad følt sig direkte eller indirekte diskrimineret.


Det er et afgørende redskab. Og derfor fylder det i trepartsdrøftelserne om seksuel chikane, som HK sidder med i. Så jeg har en opfordring til arbejdsgiverne: Sørg for, at arbejdspladsen får en politik på plads. Og glem ikke, at det f.eks. kan være ekstra vanskeligt at være åben om, hvad man har været udsat for, hvis kulturen i forvejen gør det svært at være åben om, at man er LGBT+. Husk at tænke hensyn til LGBT+-personer ind. For der skal være plads til alle – også når årets Copenhagen Pride Uge er slut.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Debat

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce