Annonce
Debat

Der var 4, der var 3, der var 2

Lars Schmidt, byrådskandidat, Venstre. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Læserbrev: Siden efteråret har især lokalstoffet i VAF undergået en stor forandring. Ikke kun til det bedre. Der er ændret markant både på det indholdsmæssige og på mængden af artikler.

I fredags var lokalstoffet i VAF reduceret til kun to sider, hvor der før normalt var tre-fire sider. Måske der ikke er noget at fortælle. Om ikke andet er der da sparet en side i avisen.

Men de fleste af os holder jo avis for at være orienteret om, hvad der sker i lokalområdet og i kommunen.

Annonce

Da JP oprettede lokalredaktion i Vejle, var vi nok flere, som tænkte, at VAF ville satse endnu stærkere på den lokale dækning, hvor avisen virkelig har sin styrke.

I stedet er der kørt en hård ensretning af lokalstoffet, nu samlet i en rodet fælles rubrik, dækkende alle lokalområder uden for Vejle by. En ændring, som mentalt er svært at vænne sig til.

Vejle Kommune er landets femtestørste med store geografiske afstande. Der er 50 km fra Gårslev i syd til Thyregod i modsatte ende. De fleste interesserer sig nu engang mest med deres eget lokalområde, om det er Vejle By, Egtved eller Jelling. Dernæst selvfølgelig for Vejle og kommunen som det samlende.

Omtaler af aktiviteter i lokalområderne er stort set ophørt til fordel for færre og længere artikler.

Man kan altid spørge, om det er avisens hovedformål at dække lokalstof og foreningsliv. Nu omtales stort set kun ulykkerne, og når noget er gået skævt.

Avisen har en vigtig rolle som vagthund for demokratiet og skal til enhver tid sætte lys på ting, der trænger til at blive kigget efter i sømmene. Men bliver fokuseringen ensidig, bliver indtrykket jo, at ingenting fungerer.

Bliver fokuseringen ensidig, bliver indtrykket jo, at ingenting fungerer.

Her kunne opfordres til også at kigge lidt indad med de kritiske briller. Er overskrifterne en gang mellem for hårdt vinklede? Resultatet ser man, når plusartikler lægges op på de lokale facebookfora. Ud fra kommentarsporene kan man se, at mange kun ser overskriften.

Vi bliver vi alle lidt dummere af en afsporet debat, i værste fald skabes mere polarisering. Verden ændrer sig, forandringer skal der til. Men målet må være til det bedre.


-

Kære Lars Schmidt.

Tak for dit læserbrev. Ja, du har ret i, at lokalstoffet i Vejle Amts Folkeblad har undergået en forandring - dog mener vi ikke, at det er en stor forandring - og vi kan på vore læsermålinger samt antallet af betalende abonnenter og den tid, I bruger på at læse avisen samt digitalt, tydeligt se, at det for de fleste læsere har været til det bedre.

Du har ret i, at vi i dag skriver færre og længere artikler, fordi vi kan se, at det er noget, som de fleste læsere efterspørger. At lokalstoffet - det vil sige dækningen uden for selve Vejle by - er reduceret til to sider, har du dog ikke ret i. Her slår du ned på en enkelt dag, der er undtagelsen. Det er ikke fair: De fleste dage er der i gennemsnit tre sider - og til tider fire.

Hvad der dog er endnu vigtigere, er ikke antallet af sider, men om historierne er relevante og bliver læst. Det kan vi se, de gør, og derfor fortsætter vi den nuværende kurs

Endelig din kritik af, at vi er for negativt fokuseret: Den påstand hører jeg ofte, men når jeg laver optællinger af positive og negative kritiske historier, jamen, så kan jeg forsikre dig om, at vi faktisk laver flest positive historier fra lokalsamfundene.

I allerbedste mening.

Mange venlige hilsener

Chefredaktør

Kim Dahl Nielsen

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce