Annonce
Fredericia

Derfor bliver der slukket for vandet i renden i Gothersgade tidligere end normalt

Sådan kommer vandrenden i Gothersgade til at se ud fra 1. september til 1. maj. Der bliver slukket for vandet, så renden ikke løber over, når efterårsløvet blander sig i ligningen. Foto: Nana Hanghøj
Det skal være slut med en oversvømmet Gothersgade, når efteråret sætter ind. Fremadrettet skal der ikke være gang i vandelementerne i obelisken i Danmarksgade og i renden i Gothersgade fra 1. september.

Fredericia: Storfligede rød-brune blade breder sig over Gothersgade, når efteråret sætter ind. Bladene samler sig i våde bunker i vandrenden, der skærer den øvre del af Gothersgade over i to. Og det giver problemer, når vand og blade skal passere hinanden.

Der har hidtil løbet vand i vandrenden i Gothersgade i samme periode som springvandet på Rådhuspladsen, som er tændt fra 15. april til omkring 1.november, men ikke i år. Vandet blev slukket 1. september, og det bliver det formentligt i fremtiden.

For blade og vand er en dårlig cocktail. Når vandrenden har været fyldt med blade, løber vandet ud over gadens granit.

Annonce

- Det er til gene for de erhvervsdrivende og gående i gaden og medfører desuden et væsentligt merforbrug af vand, som ikke kan recirkulere. På den baggrund har det været nødvendigt i 2021 at slukke for vandet fra omkring 1. september, lyder det i en orientering fra vej- og parkafdelingen til politikerne i miljø- og teknikudvalget.

Det er til gene for de erhvervsdrivende og gående i gaden, og medfører desuden et væsentligt merforbrug af vand, som ikke kan recirkulere.

Indstilling fra infrastruktur og ejendomme, Fredericia Kommune

Forvaltningen ønsker at slukke for vandrenden i slutningen af august, når de første blade begynder at falde. Vandrenden hænger sammen med obelisken, så der lukkes også for vandet til den samtidigt.

Det er op til politikerne at godkende ønsket fra forvaltningen, og det gør de formentligt senere i denne uge, hvorefter vandrenden og vandet til obelisken fremover slukkes i slutningen af august, når det vurderes nødvendigt af hensyn til løvfald.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce