Annonce
Billund

Derfor bliver verdens næststørste fragtfly en flittig gæst i Billund Lufthavn

Flyspotterne får noget at holde øje med i den kommende tid, hvor verdens næststørste fragtfly bliver en flittig gæst i Billund Lufthavn. Her skal den være med til at flyve 35 millioner selvtests til Danmark fra Kina. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Resten af måneden får flyspottere mange gode argumenter for at lægge vejen forbi Billund. Her vil verdens næststørste fragtfly lande og lette hele fem gange, mens også en jumbojet Boeing 747-400F vil være en flittig gæst.

Billund: I den sidste halvdel af januar vil verdens næststørste fragtfly, en Antonov 124, blive en flittig gæst i Billund Lufthavn. Frem til udgangen af måneden vil det store fly lande og lette fem gange i Billund, da det vil komme flyvende med de 35 millioner selvtest, som skal transporteres fra Kina til Danmark via Billund Lufthavn.

Også jumbojetten Boeing 747-400F vil lande i Billund – hele otte gange inden månedens udgang – og dette er to fly, som traditionelt vil samle et stort antal besøgende på de flyspotterpladser, som findes omkring Billund Lufthavn.

Den store Antonov 124 landede for første gang allerede torsdag, og fra på mandag bliver besøgende fra de to bemærkelsesværdige fly ganske tætte.

Annonce

Valget er faldet på Billund

Årsagen til, at de to fly bliver så flittige gæster i netop Billund, er, at Billund Lufthavn er blevet valgt som såkaldt luftbro for de 35 millioner selvtests, der skal importeres til Danmark fra Kina.

Det er speditørfirmaet Spedman Global Logistics, som er ansvarlig for at få de 35 millioner selvtests fragtet til Danmark, og her er valget altså faldet på Billund.

Sådan lander og letter de to fly

17. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

17. januar: Antonov 124: Lander klokken 14 - letter næste formiddag klokken 10.

18. januar: Antonov 124: Lander klokken 14 - letter næste formiddag klokken 10.

19. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

21. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

23. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

25. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

25. januar: Antonov 124: Lander klokken 14 - letter næste formiddag klokken 10.

27. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

27. januar: Antonov 124: Lander klokken 14 - letter næste formiddag klokken 10.

29. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

30. januar: Antonov 124: Lander klokken 14 - letter næste formiddag klokken 10.

31. januar: B747-400: Lander klokken 8 - letter klokken 16.

- Vi har mødt stor fleksibilitet, hvor medarbejderne i lufthavnen har hjertet med i opgaven og er hurtige og effektive til at få løst opgaven på vores præmisser. Flyene bliver hurtigt tømt, læsset på lastbiler og er hurtigt ude på landevejene til slutdestinationerne. Det er høj klasse, og det ses ikke mange steder, siger Martin Bødker Andersen, som er vicedirektør hos Spedman Globan Logistics, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Kritisk infrastruktur

Det er ikke første gang, Billund bliver brugt som luftbro, når værnemidler skal transporteres ind i landet. Det var også tilfældet, da coronakrisen indtraf, hvor mange værnemidler netop tog vejen til Danmak via Billund.

- Billund Lufthavn er samfundskritisk infrastruktur, og det blev i den grad slået fast i 2020, hvor luftbroen med værnemidler gik via os. Det momentum var med til at kaste lys på 2021, hvor værnemidlerne dog hurtigt blev byttet ud med den fragt, der virkelig gavner dansk økonomi. Nemlig eksporten af dansk industrigods, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund.

De 35 millioner selvtests, der skal transporteres til Danmark, er den afsluttende del af statens indkøb af 65 millioner selvtests.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce