Annonce
forside

Derfor er fodbold så sundt for børn og unge

Hele familien kan roligt samles om fodbolden. Det er både sundt og sjovt. Foto: Scanpix/Iris
SUNDHED - Hvis man gerne både vil have sunde børn og være sund sammen med dem, kan man med fordel melde hele familien ind i den lokale fodboldklub. Hele 98 procent af børn i alderen 9-10 år, der går til fodbold, lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fysisk aktivitet.

Og flere nye studier fra Københavns Universitet og Syddansk Universitet viser, at fodbold i foreningslivet har store sundhedsfordele hos børn og unge.

- Piger og drenge, der går til fodbold en til fire gange om ugen, har markant stærkere knogler, lavere fedtprocent og er i bedre fysisk form end de, der ikke går til idræt i en forening, siger professor Peter Krustrup fra Center for Holdspil og Sundhed under Københavns Universitet til DIF (Danmarks Idrætsforbund).

Godt for mænd

Også voksne har gavn af boldspil på det lokale stadion. I samarbejde med fodboldforbundet FIFA har Peter Krustrup og andre forskere udgivet en gennemgang om fodbolds gavnlige effekter. Den viser, at fodbold på motionsniveau virker bredere end træningsprogrammer, der kun fokuserer på løb, intervaltræning eller styrketræning.

Efter blot 12 ugers fodboldtræning viser undersøgelser eksempelvis, at mænd får sænket blodtrykket, styrket hjertet, øget muskelmassen og sænket fedt- og kolesterolniveauet m.m. Anden dansk forskning har desuden påvist, at fodbold også har også en række positive sociologiske og psykologiske effekter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce