Annonce
Vejle

Lyskrydsene gik i sort, og radioen faldt ud: Spændingsdyk på el-nettet kan opleves i hele byen

Lysreguleringer, varmepumper og pumpestationer var blandt andet påvirket af onsdagens spændingsdyk på elnettet. Foto: Jørgen Flindt

Vejle: Onsdag formiddag er der adskillige lysreguleringer i Vejle, der er ude af funktion.

Carsten Pedersen, der er ansvarlig for driftsovervågningen ved Tre-For Infrastruktur fortæller, at det skyldes en fejl i et overliggende el-net hos et naboselskab.

- Fejlen har bevirket et spændingsdyk i vores net. Det var bare et blink, men det er alligevel gået ud over de anlæg, vi opererer, fortæller Carsten Pedersen.

Selvom der altså kun var tale om et ganske kort spændingsdyk, så har episoden påvirket både lysreguleringer, varmepumper, fjernvarmeanlæg, pumpestationer og muligvis også andre ting i Vejle. Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger betød spændingsdykket også, at FM-radiosenderne, der forsyner Vejle med VLR og DR's kanaler, "blippede" kortvarigt.

- Vi regner med, at det normaliserer sig efter et par timer, men fordi der er tale om en fejl hos et naboselskab, så er det svært at sige præcis, hvornår det bliver udbedret, lyder det fra den ansvarlige for driftsovervågningen.

Tre-For Infrastruktur forsikrer dog, at der arbejdes på sagen, mens kunderne ikke kan gøre andet end at vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce