Annonce
Vejle

Derfor kommer cykelsportens stjerner til Vejle: Skal passe på et helt specielt trofæ, og du kan også høre om dansk cykelsport i Hitlers tjeneste

Vejle træder den kommende weekend op på klinge, nemlig når byen lægger navn og asfalt til Grupetto Cycling Festival. Grejsdalsløbet er også en del af den nye to-dages cykelfestival. PR-foto
Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.

Vejle: Vejle træder op på den store klinge, når der i denne weekend inviteres til den nye to-dages cykelfestival - nemlig Grupetto Cycling Festival.

Her kan cykelinteresserede opleve sportens fællesskab, cykelkultur, kunst og gode røverhistorier fra nogle af dansk cykelsports topnavne.

Samme weekend skal der også trampes i pedalerne til det velkendte Grejsdalsløbet med både grus-, familie- og landevejsløb.

Annonce

Find den gamle jernhest frem

Grupetto-festivalen begynder med en cykelparade gennem Vejles gader, hvor alle kan deltage. Her opfordres man til at medbringe sin gamle jernhest eller kjolen fra 50'erne; paraden er nemlig en hyldest til cyklens historie.

Med i paraden er også Tour de France-trofæet, som lige nu er på tur rundt i Danmark.

Paraden og trofæet ledsages af den tidligere professionelle cykelrytter, Chris Anker Sørensen samt Alex Pedersen, direktør for Grand Départ-sekretariatet i Danmark.

Annonce

Røverhistorier fra landevejen

Senere på festivalpladsen ved Spinderihallerne vil et panel bestående af Chris Anker Sørensen, Dennis Ritter, Alex Pedersen og Peter Meinert fortælle om, hvad der netop er særligt ved Tour de France, og der garanteres masser af røverhistorier fra landevejen.

Tour de France-projektleder, Jacob Rasmussen mener, at cykelfesten er en stærk optakt til Tour de France 2022. Han uddyber:

- Vi har glædet os længe til at åbne dørene for den første udgave af Grupetto-festivalen, som vi håber vil tiltrække en masse cykelinteresserede til området. Samtidig er den placeret i samme weekend som Grejsdalsløbet, så vi spiller på alle tangenter for at levere fede cykeloplevelser og en stærk optakt til Tour de France 2022 i Kingdom of Cycling, siger Jacob Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce

Grejsdalsløbet byder på overraskelser

Lørdag til Grupetto-festivalen kan du se frem til et møde med blandt andre Bastian Emil, Matti Breschel og lokale Mads Christensen.

Publikum kan også deltage i Veloropa's Cykelquiz, få pimpet cyklen og høre foredrag om dansk cykelsport i Hitlers tjeneste.

Det er gratis at deltage i begge festivaldage.

Vi spiller på alle tangenter for at levere fede cykeloplevelser og en stærk optakt til Tour de France 2022.

Jacob Rasmussen

Lørdag lyder også startskuddet til Grejsdalsløbet, hvor der som noget nyt i år indgår et løb på grus på 75 kilometer og et familieløb på 25 kilometer.

Alle kan være med til familiecykelløbet - uanset alder og cykel. Her er der god mulighed for at samle familien til en hyggelig dag med både cykelløb og festival.

Løbet på grus byder derimod på en tur ud i Vejle Ådal - og der holdes her et  kage- og kaffestop hos Bindeballe Købmandsgård.

Søndag slutter cykelfesten. Men det bliver på ingen måde kedeligt. Tværtimod vil der være landevejsløb på 90, 120 og 220 kilometer - en udfordring for selv de garvede cyklister.

I år er ruterne dog lagt om med henblik på at få et bedre flow igennem depoter og målområde.

Og så vil rytterne blive mødt af nogle overraskelser langs ruten - hvad disse indebærer, vil arrangørerne dog ikke løfte sløret for endnu. Men der er lagt op til, at Grejsdalsløbet 2021 bliver noget ud over det sædvanlige.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Debat For abonnenter

'Noget værre ledningspis'

Annonce