Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du have en touch terminal som betalingssystem i kantinen på din arbejdsplads

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange ting på arbejdspladsen, som er en selvfølge, at arbejdsgiveren stiller til rådighed for sine ansatte. Skriveborde, computere, fælleslokaler osv. Men når virksomheden får en vis størrelse, kan det i den grad også være relevant af indføre en kantineordning, som ens ansatte har mulighed for at benytte sig af, og undvære at tage madpakker med hjemmefra.


Annonce

Det er dog ikke noget, som man bare lige indføre, da en kantine kræver både plads og kapacitet. Heldigvis findes der virksomheder, som tilbyder løsninger indenfor kantine selvbetjening, som kan hjælpe dig med at sætte en kantineordning op. I denne artikel præsenterer vi en touch terminal som betalingsløsning, som du burde overveje for at gøre ordningen så simpel som mulig for både dig og dine ansatte.


Få en touch terminal som betalingssystem

Er det virkelig nødvendigt at afsætte arbejdstimer til at stå bag en kasse og betjene alle virksomhedens medarbejdere? Svaret er nej.


Du kan nemlig spare oceaner af både tid og ressourcer ved at indføre en touch terminal som dit betalingssystem. Det fungerer nemlig sådan, at medarbejderen på touchskærmen indtaster den mad, som man har taget, hvorefter man betaler med enten sit dankort eller sit medarbejderkort. Derved sparer både kantinepersonalet samt de ansatte tid.


Hvis det er meningen at maden i din kantine ikke skal have et standardbeløb, men derimod afregnes i vægt, så har du endda muligheden for at tilkoble en vægt som vejer maden. På den måde sikrer man sig, at man betaler for den mad, som man har på tallerkenen.


Fordele ved en touch terminal som betalingssystem

Der er naturligvis nogle bestemte fordele forbundet med at have en touch terminal som betalingssystem. Her kommer vi med 2 af de største fordele.


1.      Både personalet og de ansatte sparer tid


Den største fordel med systemet er uden tvivl, at det sparer både personalet samt de ansatte for en masse tid. Man kan naturligvis have en medarbejder til at stå bag skærmen og indtaste, hvad hver enkelt medarbejder har på tallerkenen. Hvis man vil spare en masse tid, kan man også lade det være op til medarbejderen at indtaste, hvad vedkommende har taget og derefter betale for maden.


2.      Pengene kan trækkes over lønnen


Vil man gøre det ekstra nemt og simpelt at indføre betalingssystemet, så giver man sine medarbejdere mulighed for at betale for maden over deres løn. De fleste virksomheden giver sine ansatte et medarbejderkort, som kan indeholde en chip, som man kan skanne for at betale for maden. De fleste ansatte foretrækker at betale over lønnen, da det er en udgift, som man sjældent lægger mærke til samtidig med, at det er nemt for alle parter.


Hvis du vil gøre kantinen i din arbejdsplads mere effektiv, når det kommer til betaling, burde du kraftigt overveje at indføre en touch terminal som betalingssystem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.