Annonce
Trekantområdet

Designere skal sørge for det sidste pift på nyt genbrugsmekka

Det nte genbrugscenter er designet af Flying October, som også har lavet denne illustration.
Koldings nye genbrugscenter bliver også en kunstnerisk oplevelse, når det slår dørene op. Nu er det designbureau, der skal løse opgaven, fundet.

Kolding: Brugerne af Kolding Kommunes nye tiptop moderne genbrugscenter på Bronzevej kan se frem til at få en god oplevelse på mere end én facon, når centret er færdigt i slutningen af august.

Udover at de nemt og ubesværet kan komme af med deres genbrugsaffald og måske vende hjem med andre gode second hand-sager, så bliver det nemlig også en kunstnerisk oplevelse at besøge centret, som både kommer til at byde på genbrugsbutik, genbrugsprojekterne Reuse og Skatkammeret, cirkulære værksteder, hvor folk kan komme og arbejde med genbrugsmaterialer, og den almindelige plads til aflevering af genanvendeligt affald.

Ligesom det er tilfældet med alle andre kommunale byggerier, er der i henhold til Kolding Kommunes manual for bygningsadministration afsat 1,5 procent af anlægssummen til kunstnerisk udsmykning af genbrugscentret - og det betyder, at der er 340.000 kroner til kunst på centret.

Og nu har et særlig kunstpanel, som rådgiver byggestyregruppen for genbrugscentret, anbefalet, at det bliver designbureauet Stupid Studio A/S, der får opgaven.

Annonce

Pengene

  • Kolding Kommune har et mål om at øge genbrugsprocenten og sætte fokus på cirkulær økonomi.
  • I december 2015 bevilgede byrådet 69 mio. kr. til Kolding Kommunes affaldsplan, som blandt andet indeholder ønsket om en ny, moderne genbrugsplads.
  • Af de 69 millioner kroner er 22,6 brugt til genbrugspladsen, mens resten f.eks. går til implementering af sortering af husholdningsaffaldet i hele kommunen.

Fattigere

Projektleder Martin Stub fortæller, at designernes opgave bliver at skabe et fælles udtryk og et flot design i forhold til way-finding og branding, og desuden skal centret udsmykkes med visuel kunst udført af en eller flere lokale kunstnere, som det også er op til Stupid Studio at finde.

- Vi åbner jo pladsen den 22. maj, og så kører vi en testperiode frem til 22. august, hvor det hele gerne skal være færdigt, fortæller han.

Kolding Kommunes stadsarkitekt Michael Pagaard mener, at det har stor betydning, at kommunen bringer kunst ind i sine bygninger.

- Æstetisk især, men kunst kan så meget, og vi prøver at få vist en mangfoldighed i, hvad kunst kan, i vores bygninger. Vi prøver at give folk noget at tale om, siger Michael Pagaard, der nævner lyskunst som blomsten i gården ved Nicolai som et af mange eksempler på kommunens kunstudsmykning af sine ejendomme. Store vægmalerier, almindelige malerier og skulpturer er andre eksempler på udsmykning, når kommunen bygger skoler, børnehaver, sundhedscenter med videre.

- Uden kunstudsmykning ville de bygninger være lidt fattigere, mener stadsarkitekten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odder sender appel inden DHF's møde

Annonce