Annonce
Trekantområdet

Designstuderende laver mundbind midt i krisetid

Modestuderende Martha von Guenther har blandt andet fremstillet et mundbind af tyl. Foto: Martha Maria von Guenther
Annonce

Kolding: Mens der diskuteres for og imod brugen af mundbind her midt i coronaepidemien, er emnet også begyndt at optage et par af de studerende på Designskolen Kolding.

Det er modestuderende Martha von Guenther og Ashna Patel, som begge har kastet sig ud i design af masker og mundbind.

Martha von Guenther er i gang med sit kandidatprojekt, hvor hun arbejder med at skabe en kollektion af overtøj lavet af museumsbannere. I takt med, at coronaen spidsede til, blev det mere og mere vigtigt for hende at tilføje et ekstra design til sin kollektion.

- Mundbindet er blevet et symbol på den situation, hele verden står i lige nu. Jeg har ikke været så optaget af, at det skal beskytte mod virus, men vil lige så gerne vise det smukke og humoristiske, der også kan komme ud af en så surrealistisk situation, som pandemien jo er. For eksempel er et af mine mundbind lavet af tyl, siger hun i en pressemeddelelse fra designskolen.

To af de modestuderende på Designskolen Kolding har nu designet mundbind. Det sker i forbindelse med coronakrisen. Foto: Martha Maria von Guenther
Annonce

Har bestilt et parti

Ashna Patel er også i gang med sit kandidatprojekt, hvor hun i samarbejde med tekstilvirksomheden Khadi London undersøger værdien af at teste et produkt hos brugeren, før det sættes i produktion. Sideløbende har hun designet og syet mundbind til venner og bekendte, der skulle rejse hjem, mens det endnu var muligt. Det har fået virksomheden Khadi London til at bede hende komme med ideer til et design af mundbind.

- De har allerede nu bestilt første parti mundbind, der først skal ud blandt brugere og testes, inden de går videre til næste fase. Imens skal vi udvikle videre på det tekniske og designet generelt. Planen er, at mundbindene skal produceres over en længere periode, og det er jo bare fedt, siger Ashna Patel i pressemeddelelsen.

Det at modedesignere beskæftiger sig med samfundsproblemer er noget, vi vil se meget mere af fremover nu, hvor modens brug og smid væk-kultur skal pensioneres og erstattes af andre, der kan rumme mange forskellige typer behov. Det siger adjunkt og studieretningsansvarlig på Design for Planet ved Designskolen Kolding, Ulla Ræbild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce