Annonce
Vejle

Det begyndte med billedrør og kassettebånd: Radioforhandleren er flyttet fra Vindinggård

Bent Bang Jakobsen, Mølholm Radio og AV-Teknik, har flyttet sin forretning til Storhaven efter godt 35 år i Vindinggård Center. Foto: Lars Saugbjerg
Den kendte forretning Mølholm Radio og AV-Teknik er flyttet i nye lokaler. Bent Bang Jakobsens livsværk er rykket til Storhaven 7.

Vejle: - Se nu her.

Bent Bang Jakobsen finder et gammelt fotoalbum frem. Det er fyldt med sort/hvid-billeder fra en tid, hvor der hverken fandtes internet, bærbare eller fladskærms-tv. Billeder fra en forretning, hvor der blandt andet blev solgt pladespillere, kassetteafspillere, højttalere, tv-apparater og forskelligt B&O-udstyr.

Der er løbet meget vand i åen, siden elektronikforhandleren i 1979 overtog sit lærested, Emil Jensen Radio & TV på Fredericiavej. Senere skiftede navnet til Mølholm Radio & TV. Efter fem år flyttede forretningen til det dengang nye Vindinggård Center.

Gennem hele sin karriere har elektronikforhandleren fulgt med tiden - og siden 1984 har han altså været en fast del af centret, hvor utallige vejlensere har handlet elektronisk grej og fået gode råd med på vejen. Men nu er Bent Bang Jakobsen zappet videre - og han er begyndt på et nyt kapitel i sit arbejdsliv. Forretningen er tømt og flyttet til Storhaven 7.

Annonce

Enten skulle jeg vælge at arbejde, arbejde og arbejde resten af mine dage - eller også skulle jeg vælge at flytte og gøre forretningen mindre. Jeg valgte det sidste.

Bent Bang Jakobsen

Fri om lørdagen

- Jeg ville gerne sælge forretningen, men det lykkedes ikke. Så enten skulle jeg vælge at arbejde, arbejde og arbejde resten af mine dage - eller også skulle jeg vælge at flytte og gøre forretningen mindre. Jeg valgte det sidste, lyder det fra 64-årige Bent Bang Jakobsen, der slår fast, at han ikke har tænkt sig at forlade arbejdsmarkedet foreløbig.

Fremover kan han holde fri om lørdagen. Den mulighed har han kun haft få gange, siden han begyndte som lærling i 1973.

- Sidst jeg havde fri en lørdag, var i 1978, hvor jeg var ansat hos radioforhandler Erik Jensen i Børkop, smiler han.

Svær beslutning

Bent Bang Jakobsen er udlært tekniker og har altid haft forholdsvis let ved at lære nye ting. Godt det samme, for når det væltede ind med nye udtryk, alt fra DAB til HDMI, har det været nødvendigt at være omstillingsparat.

- Teknik har altid haft min interesse, og så har jeg selvfølgelig også lært meget af de yngre medarbejdere, jeg har haft gennem tiden, siger indehaveren af Mølholm Radio og AV-Teknik, som forretningen hedder i dag.

Han erkender, at det har været en svær beslutning at flytte.

- Og det er selvfølgelig træls ikke at kunne sælge sit livsværk. Men det er heldigvis 100 procent min egen beslutning, om jeg vil lukke helt. Flytningen er ikke noget, jeg skal, det er mit valg - for at få den hverdag, jeg vil have.

Fotoalbummet er fyldt med billeder fra en svunden tid. Bent Bang Jakobsen flyttede sin forretning til Vindinggård Center i 1984. Foto: Lars Saugbjerg

Meget er det samme

Konceptet i den nye forretning på Storhaven er faktisk næsten det samme som tidligere.

- Men med en placering i Vindinggård Center ville omkostningerne blive for store og arbejdsbyrden for høj. Presset ville gøre, at jeg skulle køre i højeste gear, og det ønsker jeg ikke, siger Bent Bang Jakobsen.

- På Storhaven har vi showroom og butik. Tingene er nedskaleret, og vores lager er stort set eksternt.

Elektronikforhandleren understreger, at han stadig vil hjælpe "folk i nød". Service er en del af forretningens DNA, og er der problemer med montering, installering, kabler eller tilslutning, rykker firmaet ud.

- Og vi sælger, reparerer, udlejer og vejleder fortsat. Stedet er nyt - men meget er det samme, fastslår Bent Bang Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce