Annonce
Billund

Det begyndte som en fest: - Vi trænger til at være sammen igen

Jane Borg og familien gav den gas med fodboldfesten til Danmarks første kamp ved EM-slutrunden. Festen var stor i 43 minutter, inden Christian Eriksens grimme uheld gjorde stemningen lidt mere mat. Foto: Alex Hermann.
Der var bagt godt op til fodboldfest lørdag aften, og det begyndte da også som en rigtig fest. Desværre led festen et alvorligt knæk med Christian Eriksens alvorlige uheld.

Hejnsvig: Lørdagens landskamp mod Finland ender i historiebøgerne af en årsag, som ingen havde forventet eller forudset, da Christian Eriksen efter 43 minutters spil faldt om på banen med det, der lignede et hjertestop. Først mere end halvanden time senere kunne kampen genoptages, og dermed endte fodboldfesterne rundt om i landet også i en langt mere alvorlig stemning end planlagt.

I Hejnsvig havde de varmet op til fodboldfesten hele eftermiddagen, hvor opstillede telte, storskærme, hoppeborge og godt vejr gjorde sit til en ordentlig fest, som fik god opbakning fra byens indbyggere.

- Med det areal, vi valgte at hegne ind, besluttede vi, at der kunne være mulighed for at være 200 personer, og vi solgte de sidste billetter klokken lidt i tre i eftermiddag, fortæller Charlotte Pedersen, som var en af arrangørerne bag det, der skulle have været en fodboldfest.

Annonce

Trænger til at være sammen

En af dem, der virkelig havde bagt op til fodboldfest, var Jane Borg, der iklædt dannebrog og hat og omgivet af familien havde sat sig til rette foran en af de to storskærme. Hun var glad for, at et arrangement i lidt større skala endelig kunne lade sig gøre igen.

- Vi trænger virkelig til at være sammen igen, lød det fra Jane Borg, der tidligere har oplevet en fodboldfest på Hejnsvig Stadion.

200 mennesker havde indløst billet til storskærmsarrangementet på Hejnsvig Stadion. Et arrangement, der bliver gentaget på torsdag, når Danmark spiller mod Belgien. Foto: Alex Hermann.

- Jeg er jo så gammel, at jeg kan huske EM i 1992. Dengang var vi også samlet her, sagde hun.

Som mange andre har hun set frem til, at coronarestriktionerne endelig er blevet lempet så tilpas meget, at det kan lade sig gøre at tage del i et større arrangement.

- Jeg har været god til at komme ud til de arrangementer, som jeg havde mulighed for, men det er jo slet ikke det samme som at være sammen med sin by på denne måde. Selvfølgelig kender jeg ikke alle, der er her, men jeg kender virkelig mange af dem, så det betyder noget med sådan et arrangement, sagde Jane Borg, der i dagens anledning havde malet dannebrog på kinderne og klædt sig i de røde og hvide farver.

- Vi har altid flag oppe, når der er landskamp, men denne gang giver vi den lige lidt ekstra gas. Der er jo ikke noget som fodbold, der kan samle folk, sagde hun.

Annonce

Storskærm igen på torsdag

Arrangementet i Hejnsvig bliver forsøgt gentaget på torsdag til danskernes anden kamp ved slutrunden. En kamp, der forhåbentlig kommer til at forløbe på en noget mere positiv måde, end det var tilfældet lørdag aften.

Der var masser af røde og hvide farver på Hejnsvig Stadion, hvor der virkelig var lagt i kakkelovnen til en fodboldfest. Foto: Alex Hermann.

Alt var ellers forløbet helt som ønsket og håbet, indtil Christian Eriksens grimme uheld kort før pausen. Både stemningen, fremmødet og vejret havde været i top i Hejnsvig.

- Vi fik en lille smule regn i formiddags, men de 20 dråber kom vi os hurtigt over, siger Charlotte Pedersen.

Torsdag bliver der forsøgt igen med endnu et udendørs storskærmsarrangement. Om det også bliver muligt at følge landsholdets sidste gruppekamp den 21. juni i fællesskab, er endnu ikke besluttet.

- Det kan godt ske, at vi laver et mindre arrangement inde i klubhuset, men alt det her udenfor lukker vi efter torsdag, siger Carsten Strandhave, der er formand for Hejnsvig Idrætsforening og medarrangør af det, der skulle have været en fodboldfest.


Vi trænger virkelig til at være sammen igen.

Jane Borg


Fodboldfesten i Hejnsvig er ikke kun for voksne. De børn, der ikke interesserede sig tilstrækkelig meget for fodbold, kunne få brugt noget energi i de to opstillede hoppeborge. Foto: Alex Hermann.
Også på Byens Plads i Billund var der opstillet en storskærm til landsholdsfodbold. Også her begyndte det hele forrygende, men endte med en noget flad fornemmelse. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Navne

Peter Rosendahl fejrer 40-års jubilæum

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Annonce