Annonce
Egtved

Det blev det udflugtmål, alle drømte om

Regnvandsbassinet tjener først og fremmest et praktisk formål, nemlig at håndtere regnvand fra en stor del af Egtveds ejendomme. Men hele området er blevet et smukt, rekreativt område, som er blevet et yndet udflugtsmål. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Det nye rekreative område bag Dalgade er velbesøgt og gør stor glæde i byen, lyder evalueringen fra udviklingsråd og kommune. Ny gruppe nedsat til at holde øje lidt ekstra øje med stedet.

Annonce

Egtved: Glæden var stor, da det nye rekreative område Sødalen bag ved Dalgade blev indviet i november sidste år. Indtil for få år siden stod der på området resterne af en stor faldefærdig foderstoffabrik, men nu er området forvandlet til et smukt, grønt område med en stor regnvandssø og bålhytte.

- Sødalen bliver brugt rigtig meget, kan vi se. Hver gang, man kører forbi, er der folk dernede. Det er også det, vi hører, fra dem der bor tæt på, fortæller formand for Egtved Udviklingsråd, Inger Pabst.

Udviklingsrådet var i sidste uge til et evalueringsmøde med Vejle Kommune, hvor omdrejningspunktet var det nye, rekreative område.

- Mange går ture rundt om søen. Bålhytten bliver også jævnligt brugt, men det er selvfølgelig ikke aktuelt lige nu på grund af afbrændingsforbud. Og skolen bruger også både området og den grejbank med udstyr, som står på området, til at fange dyr og insekter i søen, siger Inger Pabst.

Det er ikke kun lokale, der nyder godt af Sødalen.

- Vi oplever, der også kommer folk udefra, som kører dertil og tager en kaffekurv med og nyder stedet. Det var lige det, vi drømte om.

Vi oplever, der også kommer folk udefra, som kører dertil og tager en kaffekurv med og nyder stedet. Det var lige det, vi drømte om.

Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd
Søen, som egentlig er et regnvandsbassin, er blevet det grønne udflugtsmål, som udviklingsrådet havde drømt om. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Plads til tilretninger

Plads til forbedringer er der dog stadig.

- Det er først nu her sidst forår og sommer, vi rigtig får en fornemmelse af, hvordan området bliver brugt. Og der kan vi se, at der er plads til lidt tilretninger, fortæller Inger Pabst.

Blandt andet går mange ture med hunde, og det er rigtig dejligt, så længe hundene er i snor, lyder det fra udviklingsrådsformanden.

- Der vil derfor komme nogle skilte op om, at hunde skal være i snor, og der vil ligeledes blive sat skilte op, der opfordrer til, at man også samler op efter sin hund.

Ligeledes skal det også gøres klart, at kørsel med knallert, motorcykel og biler på området er forbudt.

- Stierne er nogle steder så fine og brede, at man faktisk kan køre helt ned med en bil, og det er der desværre også enkelte, der gør. Det er ikke meningen.

Sidste punkt, der efterlader ønske om forbedring, er brugen af området til fester.

- Man skal selvfølgelig have lov til at mødes og hygge sig, men det er ikke tænkt til, at man skal holde fester i bålhytten til klokken to om natten med høj musik, lyder det fra Inger Pabst, som fortæller, at det dog kun er sket et par gange, men ønsket er at tage den udvikling i opløbet.

Bålhytten bliver jævnligt brugt, og det er bestemt også meningen. Eneste anke er, at den indimellem bruges som ramme for fester til langt ud på natten. Den nyoprettede Sødalsgruppe skal forsøge at lave nogle guidelines til, hvordan hytten kan bruges på en hensynsfuld måde. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Ny Sødalsgruppe

På evalueringsmødet blev der samtidig nedsat en Sødalsgruppe bestående af nogle af de nærmeste naboer, som i stil med Nydamslauget og byparksgruppen vil passe ekstra på området.

- En af de første opgaver for Sødalsgruppen bliver at formulere nogle linjer om, hvordan man kan bruge området, så alle kan være der. Blandt andet lidt om, hvordan unge kan bruge området til at mødes og hygge sig, men på en måde hvor der bliver taget hensyn til naboer, forklarer Inger Pabst.

Det skal ikke være et regulært regelsæt med en løftet pegefinger, men snarere en slags guidelines.

- Det er så dejligt, at vi har fået sådan et skønt område, som vi alle kan have glæde af, og det skal vi passe godt på, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce