Annonce
Give

Det blev en lang dag på kroketbanerne

Men en kroketkølle ved hånden, savner man aldrig en stol. Heller ikke selv om ventetiden til det bliver ens tur til at komme på banen, kan være lang. Foto: Børge Larsen
Ventetiden var næsten det værste for de spillere, der stod og trippede, mens spillerne på banerne fik afgjort deres kampe. Men på banen havde de intet hastværk.

Give: Hvor lang tid tager en kroketdyst?

Det afhænger af, hvem man spørger. Er det et par spillere, der venter på at banen bliver ledig, kan en kamp vare alt for længe. Spørger man en, der er midt i en spændende dyst, er den sikkert for kort.

Men det rigtige svar er, at det kan der ikke siges noget om. For en kamp varer, til det lykkes den ene spiller eller det ene hold at komme gennem alle buer og afslutte med at ramme målpælen.

Det lyder enkelt, men undervejs er der mange muligheder for at trække spillet i langdrag. Man kan for eksempel være heldig at ramme en modstanders kugle, som man må "krokere" langt væk og i en for modstanderen uheldig position.

Men hævnen kan være sød for modstanderen og bitter for den krokerende. Og den kan være med til at gøre spillet til en langstrakt affære.

For selv om kroket egentlig er et spil, der appellerer til menneskets indbyggede "hygge-gen", spiller de fleste for at vinde. Det gjorde de 72 deltagere i Give Krocket Klubs Kristi himmelfartsstævne også.

Annonce
Selvfølgelig nyder man livet, når man er kroketspiller. Især når vejret er til det. Foto: Børge Larsen

"Om igen, Pedersen"

Og så kan kampene ind i mellem blive lidt lange.

- Men vi har jo tid nok, som stævneleder Sinne Johnsen fra Lyne Kroket- og Petanqueklub konstaterede.

Uden for banen er det helt sikkert hyggen, der er i højsædet. Også efter torsdagens hyggespil, der blev afbrudt klokken 17. Da skulle der nemlig nydes kage og champagne, for det var 20. gang, stævnet blev afviklet på Give Stadion.

Selve turneringen blev afviklet fredag og lørdag med festmiddagen lørdag aften som hyggens højdepunkt. Men allerede torsdag aften holdt de første 40 fælles middag i campingpladsens restaurant.

- Bagefter fik vi lov at låne et lokale og tre raflebægre, og så blev der ellers grinet og hygget det meste af aftenen, siger Sinne Johnsen.

Med 72 deltagere skal der afvikles godt 700 kampe, før vinderne i de otte rækker kunne kåres. Og nogle af kampene trak altså længere ud end de næste spillere syntes om.

Men hyggen var også med, både på banen og til lørdagens stævnefest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce