Annonce
Vejle

Det blinde øje - Volden holder aldrig ferie

Annonce

Læserbrev: Hver dag sidder der et omsorgssvigtet barn et sted her i vores kommune og er bange. Et barn som ved, at mor eller far nok også er i dårligt humør idag.

Omsorgssvigt er mange ting.

Vold og svigt holder ikke ferie; hverken når der er corona-nedlukning i samfundet, eller når der er sommerferie. Hver dag er der et barn i vores kommune som lider overlast.

Ind i mellem opdager nogen at der er problemer i hjemmet, og der kommer en indberetning til kommunen.

Kommunen indplacerer efterfølgende barnet på en indsatstrappe. Indsatstrappen er et system, hvor det som oftest er den mindst mulige fagligt forsvarlige foranstaltning’ der vælges, så det dermed er billigere for kommunen.

Det sker, at der kommer mange indberetninger på et barn uden at der gøres nok og barnet fortsat indplaceres på de laveste indsatstrin. Det kunne man høre om ved det sidste byrådsmøde i Vejle Kommune inden sommerferien, hvor der på dagsordnen var et punkt vedrørende netop dette: at der ikke bliver gjort nok fordi der ikke bliver afsat tilstrækkeligt med penge i kommunens budget. At pengene skal forhandles på plads ved hver budgetforhandling, og at der som oftest ikke bliver forhandlet det på plads som der er brug for. Langt fra desværre. Dermed bliver det ved med at være den laveste indsats der tilbydes.


Dette er bekymrende og dybt problematisk. Der skal simpelthen være penge nok til at hjælpe omsorgssvigtede børn.

Mette Ejby Pallesen


I budgetforlig 2019 i Vejle Kommune blev Familieområdet tildelt 10 mio. kr. årligt i 2019 og 2020. Der er dog brug for flere penge, da der alene i 2020 mangler 23 mio. Når der mangler penge er det Famile og Forebyggelse der rammes, og dermed de udsatte børn og unge. Herunder de omsorgssvigtede børn og unge.

Lad mig sige det klart: Dette er bekymrende og dybt problematisk. Der skal simpelthen være penge nok til at hjælpe omsorgssvigtede børn.

Så kære læser, hvad synes du? Skal vi vende det blinde øje til de indberetninger der kommer? Skal vi sige, at der ikke er penge nok og at det derfor fortsat bliver en billigere indsats der tilbydes barnet? Eller skal der handling til? Den handling som vores Statsminister talte om i sin nytårstale.

Tager vi nu de samfundsøkonomiske briller på, så kan manglende indgriben overfor omsorgssvigt koste samfundet mange penge på den lange bane.

Mit forslag er en kontinuerlig fast og rigelig økonomisk pulje som er øremærket til at hjælpe omsorgssvigtede børn, så der er hurtig og effektiv sagsbehandling på indberettede cpr.numre, og indsatsen skal være den rette- og ikke længere bare den billigste. Det skal være en pulje, der ikke skal forhandles på plads ved hver budgetforhandling.

Hver dag sidder der et omsorgssvigtet barn som er bange for hvad der skal ske idag. For sådan et barn holder volden aldrig ferie.

Det er vores opgave som samfund at hjælpe dette barn. Vi skal ikke vende det blinde øje til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce