Annonce
Vejle

Det bliver dyrere end alle havde troet at sikre dødskryds i Skibet

Krydset mellem Bredstenvej og Jennumvej har været en sort plet i årtier - og det har ikke hjulpet at trafikken er steget efter den kraftige udbygning i Skibet. Arkivfoto: Benny F. NIelsen

Prisen for et nyt lyssignal bliver næsten to millioner kroner højere end forventet - Vejle Kommune får regningen.

Vejle: I Skibet-området venter man med længsel på det lyssignal, der skal sikre krydset mellem Jennumvej og motortrafikvejen mod Bredsten og Billund.

To dødsulykker de seneste år og en alvorlig ulykke for kort tid siden understreger, at krydset er en sort plet på trafiklandkortet. Derfor skal krydset sikres - men regningen bliver højere end forventet.

Vejdirektoratet, der står projektet, har netop gennemført en licitation over arbejdet. Og regningen ser ud til at blive 2,5 millioner kroner højere end forventet. Det oprindelige overslag fra 2016 lød på 5,5 millioner kroner - men det billigste tilbud ved licitationen lød på otte millioner kroner.

Den sorte plet

Krydset mellem Jennumvej og Bredstenvej lige efter Skibet har længe haft betegnelsen "sort plet".

Allerede i 2002 var krydset med i en opgørelse fra Vejle Amt. På det tidspunkt blev krydset sikret med såkaldt sildebens-opstribning.

Siden er der foretaget flere ændringer for at forbedre krydset, men det har ikke forhindret ulykker - to med dødelig udgang. Så sent som i januar måtte en kvinde skæres fri af sin bil efter et sammenstød.

I forbindelse med budgetforliget for 2017 besluttede politikerne i Vejle Byråd at sætte penge af til et lyskryds - men da Bredstenvej er en statsvej, er det Vejdirektoratet, der står for projektet og derefter sender regningen til Vejle Kommune.

Formand undrer sig

Regningen sender Vejdirektoratet til Vejle Kommune. Den statslige trafikstyrelse har fra starten gjort det klart, at det er kommunen, der må punge ud for lyssignalet. Vejdirektoratet har accepteret, at der kommer endnu et lyssignal på statsvejen - men Vejle Kommune skal betale.

- Jeg undrer mig over, at Vejdirektoratet kan vurdere prisen så forkert. Det bliver jo en halv gang dyrere end vi havde forventet. Det ændrer ikke på, at det er nødvendigt at få sikret krydset, siger formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V).

Vejdirektoratet forklarer den voldsomt højere pris med stor aktivtet på bygge- og anlægsmarkedet. Det betyder, at entreprenørerne har mulighed for at tage højere priser end de kunne i 2016, da direktoratet regnede på priserne.

Annonce

I gang efter frosten

- Vi håber, at vi kan få økonomiudvalget med på, at vi henter det ekstra fra en af byrådets centrale puljer, så vi ikke belaster udvalgets egen økonomi, siger Christoffer Melson.

Beboerne i området har ventet utålmodigt på det nye lyssignal siden politikerne i Vejle Kommune satte penge af til formålet i efteråret 2016. Ifølge projektleder Peter Sveistrup fra Vejdirektoratet, har der været en række forhindringer. Blandt andet har man ventet på svar fra fredningsmyndighederne. Men arbejdet sættes i gang så snart vinteren slipper sit tag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce