Annonce
Kultur

Det dobbelte var i fokus: 26 tvillinger indviede ny udstilling

De unge tvillinger i stribede skjorter er Adam Shalabi og Jonas Shalabi. Til højre for dem står de ældste fremmødte tvillinger, 85-årige Birgit Madsen og Aase Jørgensen fra Vejle. PR-foto
I weekenden åbnede Kongernes Jelling den nye danefæudstilling "Gemt, ofret eller tabt".
Annonce

Jelling: Mange mennesker var forbi Kongernes Jelling, som i weekenden indviede årets danefæudstilling "Gemt, ofret eller tabt".

Lørdag var et lukket arrangement for amatørarkæologer og andre ekstra interesserede, mens søndagen var åbent for alle. Her lykkedes det museet at samle 26 tvillinger, som fik æren at klippe det røde bånd over - á to gange. Mange så også den dobbelthovedet slange, som Terrariet fra Vissenbjerg viste frem.

Det centrale fund i den nye udstilling er Kallerupfundet, der blev fundet i februar 2019. Et opsigtsvækkende fund, der består af fire bronzegenstande: en ceremoniel pragtøkse, et dobbeltansigtet mandshoved med hornet hjelm samt og to dobbelte hestehoveder på en svunget hals.

Netop det dobbelte viser, at tvillingesymbolik var stor i bronzealderen, og derfor var dette også hovedtemaet på åbningsdagen for den nye danefæudstilling.

I alt 26 tvillinger i alle aldre var mødt frem for at tage del i indvielsen. PR-foto
Annonce

Video: Se mere om Kallerupfundet

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce