Annonce
Vejle

Mange børn har droppet deres sport efter branden i Petersmindehallen - nu skal der rekrutteres igen

Petersmindehallen blev indtaget af omkring 500 mennesker på åbningsdagen søndag. Mange fik fornøjelsen af at prøve de helt nye faciliteter af. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Den nye Petersmindehal blev åbnet søndag formiddag. Åbningen har været længe ventet for idrætsforeningen, som har lidt under de manglende faciliteter.

Uhrhøj: Efter over to år uden optimale idrætsfaciliteter kunne borgerne på Uhrhøj søndag formiddag indtage bydelens nybyggede haller.

Det blev gjort med snoreklip, taler og en masse sportslige aktiviteter i hallerne, hvor især børnene fik lov at boltre sig med hockeystænger, på madrasser og ved badmintonnettene.

Især badminton-afdelingen har haft det svært i de over to år, der er gået uden haltider i Petersmindehallen. Det fortæller formand Kim Nielsen:

- Vi har nok mistet op mod halvdelen af vores medlemmer, så vi kun er omkring 50 i dag, fortæller han.

Annonce
For de mindste børn på Uhrhøj er det første gang, de oplever at kunne dyrke idræt i en hal i deres lokalområde. Hover IF har mistet flere medlemmer i den tid, man stod uden hal. Nu skal medlemstallet gerne begynde at gå den rigtige vej igen. Foto: Jørgen Flindt

I gang igen

Det er især børnene, som tidligere kunne løbe over i hallen og spille badminton, når de var færdige i SFO’en, som er blevet tabt.

- Før var det jo nemt for de unge at komme herover, men uden hal skulle de køres ned i byen for at gå til badminton, siger Kim Nielsen og vurderer, at to til tre klassetrin er blevet mistet i forløbet.

Det skal der rådes bod på i den kommende tid.

Her har afdelingen blandt andet lavet en aftale med DGI om, at sporten vil blive godt og grundigt præsenteret for eleverne på Petersmindeskolen.

- Det har vi haft held med før, siger Kim Nielsen.

Hygge-udøverne faldt fra

Birthe Navntoft, der er frivillig i Hover IF, og som har været en stor del af processen i forhold til den nye hal, vurderer, at foreningen har mistet omkring 200 medlemmer i forbindelse med branden i februar 2017.

- Hele foreninger har været nødt til at flytte sig, for eksempel floorball, og det har været svært at starte nye hold op, fortæller Birthe Navntoft.

Hun vurderer, at det især er ”ydermandaterne” omkring aktiviteterne i hallen, der er faldet fra - det vil sige dem, der mest af alt dyrkede sport for hyggens skyld og ikke gad bøvle med at skulle køre andre steder hen i byen for at fortsætte.

Hun håber, at medlemstallet vil begynde at stige igen i takt med, at der kommer masser af liv og aktiviteter i de nye haller.

Samtidig roser hun de forældre, der blev tilbage i idrætsforeningen og arrangerede kørselsordninger for deres børn, så de fortsat kunne gå til sport.

De andre foreninger i byen har også været søde til at give os haltider hos dem. Og det har ikke kun været de dårlige tidspunkter, vi fik, påpeger hun.

For de mindste børn på Uhrhøj er det første gang, de oplever at kunne dyrke idræt i en hal i deres lokalområde. Hover IF har mistet flere medlemmer i den tid, man stod uden hal. Nu skal medlemstallet gerne begynde at gå den rigtige vej igen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce