Annonce
Debat

Det er altafgørende for et godt samarbejde, at pædagogerne på bostedet erkender forældrenes faglighed og omvendt

Trine Worm Nissen. Pressefoto

Læserbrev: Hvilken forælder husker ikke den altopfyldende kærlighed til det nyfødte barn? At vi ikke troede, vi kunne elske det lille barn så højt.

Som årene går, opdager vi, at den kærlighed og de bekymringer, der følger med, heller ikke bliver mindre. Den grundfølelse gælder alle forældre - også os forældre, der har fået et barn med et handicap.

Forældre til børn med svære fysiske handicap kommer ret hurtigt i kontakt med de offentlige myndigheder og bliver ret hurtigt konfronteret med en helt anderledes virkelighed end de fleste andre forældres.

Annonce

Allerede i starten af barnets liv bliver forældre konfronteret med, hvad der skal ske med deres barn, den dag de ikke selv er her mere. Forældre som alle andre, men som ved et trylleslag får helt andre livsvilkår.

Du ved, at måske har du kun dit barn hjemme på lånt tid. Det kan være pga., at der er brug for en pleje, der ikke kan gives i et privat hjem. Det kan være, at der opstår komplikationer, som kræver mere.

Den dag, man skal aflevere sit handicappede barn eller voksen på et bosted, vil for de fleste forældre blive gjort med en altfortærende angst.

Det er vigtigt, at bostedet via deres faglighed møder og forklarer forældrene konsekvenserne af deres valg. Vigtigt er det også, at bostedet spørger ind og lader forældrene forklare, hvilke pædagogiske værktøjer forældrene har anvendt med succes, og hvor de mener, deres barn har udviklingspotentiale.

Forældrene sidder ofte inde med en stor forståelse for deres eget barn/voksen. De har mange års erfaring med at afprøve forskellige tiltag, så der er meget usagt pædagogik at hente hos forældrene.

Trine Worm Nissen

Forældrene sidder ofte inde med en stor forståelse for deres eget barn/voksen. De har mange års erfaring med at afprøve forskellige tiltag, så der er meget usagt pædagogik at hente hos forældrene.

Det, der er vigtigt for forældrene i den situation, er, at samarbejdet med bostedet og kontaktpersonen er startet før barnet/den unge flytter ind. Samarbejdet og samtalerne mellem kontaktpædagogen, der bliver tilknyttet barnet/den voksne, er vigtige og giver gode relationer til både den handicappede og forældrene, når de starter tidligt.

Nogle unge eller voksne med handicap vil ikke kunne give udtryk for egne behov, og her kan det have afgørende betydning for trivsel omkring det at flytte hjemmefra, at pædagogen spørger ind til, hvilke behov barnet/den unge har, sammen med forældrene.

Vi er ikke i tvivl om, at de bosteder, vi har i kommunen, vil de handicappede godt, men vi ved, at det sker, at der opstår problemer i kommunikationen og oplevelsen af, hvad der er godt for borgeren mellem fagfolk og forældre.

Det er netop i sådanne situationer, at der er brug for et ligeværdigt samarbejde mellem forældrene og bostedet.

Det er altafgørende for et godt samarbejde, at pædagogerne på bostedet erkender forældrenes faglighed og omvendt. Samarbejde gør handicap mindre.

Med venlig hilsen

Trine Worm Nissen

Formand for DH Ikast-Brande

/Sportsvænget 4, 7330 Brande

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Debat

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce