Annonce
Debat

Replik: Det er altså ikke korrekt, når Bæredygtig Landbrug påstår, at deres konventionelle landbrug ikke forurener

"Hvis man går ind på MiljøGis, så kan man se af deres basisanalyse af vandløbskvaliteten, at hovedparten af vandløbene er i dårlig økologisk tilstand", skriver Mikael Mogensen. Illustration: Skærmbillede fra https://mst.dk/service/miljoegis/

Læserbrev: Peter Bohsen Jensen fra Bæredygtig Landbrug mener ikke, at mere økologi vil hjælpe på hverken klimaet, forurening af vandløbene eller grundvandet, og han mener slet ikke, at der er noget forureningsproblem fra det konventionelle landbrug (læserbrevet "Økologi er ikke løsningen", red.)

Lene Tinglev, der er den øverst ansvarlige for vandkvaliteten i Hedensted Kommune, mente noget lignende på et vælgermøde ved forrige kommunalvalg, hvor hun bl.a. udtalte, at der ikke var problemer med forurenede boringer i Hedensted Kommune.

Susan Münster, direktør i Danske Vandværker, udtaler i en nylig afholdt konference på Christiansborg, hvor vandværkerne bl.a. foreslår grundvandsparker for at beskytte drikkevandet:

Annonce

"Set gennem vandværkernes briller er der meget på spil. Der bliver fundet flere og flere uønskede stoffer i grundvandet, og landet over kæmper vandværkerne for at sikre godt vand til forbrugerne. Desuden har vores vandværker stadig større problemer med at finde kildepladser. Undersøgelser viser, at der er forurenende stoffer i mere end hver anden aktive drikkevandsboring."

Vandværkerne taler om, at det kan blive nødvendigt at rense vandet for kemiske stoffer.

Hvis man går ind på MiljøGis, så kan man se af deres basisanalyse af vandløbskvaliteten, at hovedparten af vandløbene er i dårlig økologisk tilstand.

Så det er altså ikke korrekt, når Bæredygtig Landbrug påstår, at deres konventionelle landbrug ikke forurener.

Min pointe i mit læserbrev er, at det konventionelle landbrug siden 1960'erne pga. kunstgødning og pløjning har reduceret humusprocenten i landbrugsjorden med ca. fem pct.

Mikael Mogensen

Min pointe i mit læserbrev er, at det konventionelle landbrug siden 1960'erne pga. kunstgødning og pløjning har reduceret humusprocenten i landbrugsjorden med ca. fem pct.

I Kommunale Tekniske Chefers blad kunne man i en artikel fra 20. december 2015 læse om humus som den oversete løsning i klimadebatten:

"Hæver vi derfor humusindholdet over 35.000 km2 med blot 1 procent, altså 25 kg per kubikmeter jord, viser en simpel beregning, at der i jorden bindes 500 millioner ton kulstof, svarende til 1,8 milliard ton CO2. Danmarks udledning er ca. 65 mio ton CO2 per år. Hæver man humusindholdet på vores landbrugsjord med 1 procent, har man altså fjernet 27 års CO2-udslip fra atmosfæren, med en mere dyrkningsbar jord til følge."

Mikael Mogensen. Pressefoto
Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce