x
Annonce
VB

Det er anføreren, som lægger planen - værelsesplanen

Jacob Schoop har igennem af det meste af sin VB-tid delt værelse med Viljormur Davidsen, når VB-truppen har været på tur. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Jacob Schoop er ansvarlig for værelsesplanen, når VB-truppen er på tur - både i forbindelse med udekampene og med træningslejre.

Moncarapacho: I VB-truppen er det anførerens lod, hvordan spillerne sættes sammen, når de er på tur.

Hvem bor med hvem?

Det afgør Jacob Schoop i samarbejde med holdlederen og klubbens tekniske chef Jacob Krüger, men det sidste ord ligger hos anføreren, som i forbindelse med den igangværende træningslejr i Portugal tog en rådslagning med Mads Greve, inden han afleverede listen med værelsesmakkere.

Der er hensyn, som skal tages, og for Jacob Schoop vejer det tungt, at de to, som deler værelse, også er to, som trives i hinandens selskab.

- Nogle mener, at en træningslejr er en god mulighed for, at spillerne blandes på kryds og tværs. Jeg anser det for vigtigere, at alle bor sammen med én, de svinger godt med i hverdagen, siger Jacob Schoop.

Når Jacob Schoop deler værelser ud, tag han hensyn til, at spillerne kommer fra forskellige kulturer, og at der er en aldersspredning på 16-17 år fra ældste mand, Kjartan Finnbogason til den yngste, Wahid Fagir.

- Det giver ingen mening at placere en meget ung spiller med én af de ældre. De har ikke ret meget til fælles, og så kan 14 dage føles som meget længe, siger Jacob Schoop.

Annonce

Sådan bor VB'erne sammen i Portugal

Sådan så værelsesplanen ud, da VB-truppen drog på træningslejr i Portugal:
Mads Greve og Kjartan Finnbogason.
Jacob Schoop og Viljormur Davidsen.
Adam Jakobsen og Malte Amundsen.
Thomas Gundelund og Lundrim Hetemi.
Arbnor Mucolli og Wahid Fagir.
Nicolas Dantas og Gianluca Zanette.
Diego Montiel og Sergiy Gryn.
Juhani Ojala og Magnus Grødem.
Mads Lauritsen og Tobias Mølgaard.
Leonel Montano og Lucas Chang-Andersen.
Villads Rasmussen og Tobias Sommer.
Lucas Jensen og Thomas Hagelskjær.
Ylber Ramadani og Indy Groothuizen.

Spillerne bor seks og seks

Bor seks spillere samm

Normalt indkvarteres spillerne på tomands-værelser, som det for eksempel er tilfældet, når VB-truppen snupper en enkelt overnatning i forbindelse med udekampe, som ligger langt væk, og på træningslejre bor spillerne også normalt på hoteller med tomandsværelser.

I Portugal er hovedparten af spillerne indkvarteret i treværelses hotellejligheder beregnet til seks personer, altså med tre tomandsværelser.

- Det gav lidt bøvl de første dage, fordi vi ikke er vant til det, men det endte faktisk hurtigt med at være meget hyggeligt, at vi kom til at bo nogle flere sammen, siger Jacob Schoop.

Jacob Schoop deler værelse med Viljormur Davidsen, og det har de to gjort meget længe - allerede inden Schoop overtog loddet med at fordele spillerne.

- Vi svinger godt sammen og har altid gjort det, og for mig er det meget vigtigt, at jeg bor med én, jeg kommer godt ud af det med, når vi skal være sammen i 14 dage, siger Jacob Schoop.

Én skal sove tungt

Jacob Schoop tager også andre hensyn end for eksempel alder og kultur.

For eksempel skal Ylber Ramadani helst bo med en holdkammerat, som sover tungt.

- Ramadani er meget troende muslim, og det betyder, at han skal bede på bestemte tidspunkter. Det dur ikke, hvis han så vækker sin værelseskammerat, siger Jacob Schoop.

Ylber Ramadani var sat sammen med målmand Indy Groothuizen, men da VB efter cirka en uges tid i Portugal hentede en anden albansk spiller og muslim, Arlind Ajeti, blev Ramadani og Ajeti placeret sammen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce