Annonce
Vejle

Det er da nemt nok – find tavle og griffel frem

Tegning: Arne Sørensen
Annonce

På denne tid af året skal man altid tage visse historier med et gran salt. Det er som bekendt budget-tid, og så er der normalt ingen ende på hvor forarmede de forskellige udvalg er.

Som regel ender det – efter bål, brand og bulder – med et forlig. Således også i år. Faktisk et rigtig fornuftigt et.

Men inden da kunne vi blandt andet læse om skoleområdet, hvor bekymringen blandt pædagoger og lærere er stor.

Og her er det, at man skal lytte. For udover, at vi er forpligtiget til at hjælpe de svageste, så har vi dælen dyttemig også at sørge for, at vores børn har en god skolegang. Det er der faktisk også mange gode kræfter, der arbejder for. Og det kan aflæses i budgettet, hvor der kom en ekstra stor pose penge til området.

Og det skulle jo nødigt ende med, at der gås radikalt til værks – og her tænker jeg ikke specifikt på Torben Elsig – men på at vende tilbage til gamle dyder. Det kan ikke koste mange bas-ører at købe en tavle og en griffel til hvert skolebarn. Og så indfører vi undervisning efter principperne fra Den Store Bastian, det var ham, der dyppede uartige børn i sit store blækhus.

Så skal vi nok få artige, afrettede, dydige og ikke mindst billige skolebørn ud af det. Men muligvis ikke børn med sprælsk fantasi og fandenivoldsk kreativitet. Så kan man jo tænke over, hvad man helst vil have.

Artige, velafrettede og dydige er byrådet jo nok ikke. Da de gik i skole må de husholdningstimen have lært kunsten at bage rævekager.


Nå næste år er jo et valgår, så udover rævekager kan vi nok også se frem til en hel del valgflæsk, og det er nu ikke det værste at sætte tænderne i.


Og det ligner lidt af en rævekage, at man kan strikke et budget sammen og helt få skrevet et af tidens varme emner helt ud af det, nemlig Posthusgrunden. Det er vist ligesom strudsen med hovedet i jorden.

Til gengæld ligner det et rigtig fornuftigt budget, som alle kan leve med.

Nå næste år er jo et valgår, så udover rævekager kan vi nok også se frem til en hel del valgflæsk, og det er nu ikke det værste at sætte tænderne i.

Det var også ugen, hvor vi kunne læse, at flere af byens sportsforeninger og klubber er presset af corona. En række af de arrangementer, festivaler med mere er jo aflyst. En af de klubber, der er lidt i knibe er Triangle Razorbacks. Dem må vi også hellere lytte til, dels er de nogle store klepperter, og dels har de haft vældig sportslig succes de senere år. Blandt andet har klubben jo et talent, som vi måske om få år ser i sportens hjemland, Amerika.

Men den der djævelske corona er desværre ved at vise sit grimme ansigt lidt for tit her lokalt. Og den rammer ganske mange skoler og gymnasier her lokalt.

Så vi bør stå sammen – ja ja ikke for tæt – men sammen om at hjælpe nogle af de betrængte foreninger. Her knokler allerede rigtig mange frivilligt, og de fortjener, at nogle tænker på dem.

Så er det jo i morgen, at VB er tilbage i Superligaen, og det endda med et klassisk opgør i dansk fodbold – AGF mod VB. Det emmer af fodboldhistorie.

Jeg må jo nødtvunget acceptere, at ”Det Hvide Snit” havde en vis succes sidste sæson. Det er ikke noget vi taler højt om på disse kanter, men det er da rart, at der er jyske klubber, der holder medaljerne varme til VB er tilbage i toppen af dansk fodbold.

Lige netop derfor bliver det helt vidunderligt, når VB mandag aften klæder AGF af. Altså kun symbolsk – det andet vil være alt for farligt på grund af corona.

På det her tidspunkt er det, at min hustru altid meget velmenende fortæller mig, at jeg skal passe på med at hovere på forhånd.

Det forstår jeg ikke. Det er jo ikke sikkert, at jeg kan bagefter!

Fortsat god søndag til alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jung giver koncert i Vejle Musikteater

Billund

Det er en ommer!

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce