Annonce
Billund

"Det er et symbol på venskab og sammenhold"

Der var blomster som tak for indsatsen til de tre instruktører i projektet, bl.a. Rachel Faulkner yderst til højre. Foto: Jacob Schultz.

Lørdag var der fernisering på kunstprojektet Culture Shift. Resultatet kan nu ses i en udstilling på Vorbasse Bibliotek.

Vorbasse: Syv ugers kreativt arbejde kulminerede lørdag for fot 16 børn i 8-12 årsalderen. De har med Vorbasse Fritidscentre som base været med i et kunstprojekt, der har til formål at bringe børn med forskellig baggrund sammen.

Her er hænderne blevet brugt flittigt, og resultatet er nu at se på Vorbasse Bibliotek.

To af dem, som var med, var Mai Weibrecht Holm og Felix Munk Stoustrup, som begge er 10 år og fra Vorbasse. De viste gerne frem, hvad de har brugt de mange workshops på at lave.

- Det er et lillebitte hus, hvor man kan kigge ind og se, at der er en masse venskab derinde, forklarede Felix Munk Stoustrup.

- Det er et symbol på venskab og sammenhold og på, at der ikke er nogen, som er alene i denne verden, supplerede Mai Weibrecht Holm.

Vi skulle lave noget, som beskriver, hvad ordet "belong" betyder.

Mai Weibrecht Holm.
16 børn i alderen 8-12 år har i de seneste syv uger deltaget i et kunstprojekt i Vorbasse. Projektet kulminerede lørdag med fernisering. Foto: Jacob Schultz.

"Belong"

De mange ting, som de deltagende børn havde lavet, viste, at der var mere eller mindre frit spil i forhold til at være kreativ. Der var da også kun én overordnet opgave, inden fantasien og kreativiteten blev sluppet løs.

- Vi skulle lave noget, som beskriver, hvad ordet "belong" betyder, sagde Mai Weibrecht Holm.

Hvad betyder "belong" så for dig?

- At man føler sig sikker, glad og tryg.

Mai Weibrecht Holm og Felix Munk Stoustrup havde lavet et hus, som var et symbol på venskab. Foto: Jacob Schultz.
Annonce

Egne idéer

Projektet har modtaget støtte fra både Region Syddanmark og Trekantområdet, mens også Den Dynamiske Landsby i Vorbasse har bidraget med en hjælpende hånd.

- Udstillingen er alle børnenes eget arbejde og egne idéer. Noget af det er lavet individuelt, og noget af det er lavet kollektivt, forklarede Rachel Faulkner, som sammen med to andre har stået i spidsen for projektet, som har fået titlen Culture Shift.

De deltagende børn var positive over oplevelsen af at have være med i projektet.

- Det er sjovt, for jeg kan godt lide at være kreativ, og så er det sjovt, at man kan bruge sin kreativitet til noget, sagde Mai Weibrecht Holm.

Projektet vil til maj fortsætte i Billund og Jelling, mens det til september vil finde sted i Kolding.

Kreativiteten har været i top hos de 16 børn, som gennem de seneste syv uger har deltaget i kunstprojektet i Vorbasse. Foto: Jacob Schultz.
Der var blomster og klapsalver til de mange frivillige, som har stået for at guide børnene igennem kunstprojektet. Foto: Jacob Schultz.
Børnene har i meget høj grad brugt deres fantasi og kreativitet, når de skulle finde på ting at lave i kunstprojektet. Lørdag kulminerede projektet med fernisering. Foto: Jacob Schultz.
Kreativiteten har været i top hos de 16 børn, som gennem de seneste syv uger har deltaget i kunstprojektet i Vorbasse. Foto: Jacob Schultz.
Der var blomster, klapsalver og anerkendende ord til de voksne frivillige, som har stået for at guide børnene igennem kunstprojektet. Foto: Jacob Schultz.
Kreativiteten har været i top hos de 16 børn, som gennem de seneste syv uger har deltaget i kunstprojektet i Vorbasse. Foto: Jacob Schultz.
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Billund

Se billederne: Prutter, lort og tis - børnene er vilde med Onkel Rejes Julefis

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce