Annonce
Give

Lille landsby frygter at blive kvast under tung trafik: Lokalråd støtter kravet om, at afkørsel Give Syd bliver bevaret

Jens Uth, formand for Lokalråd Vejle Vesteregn, håber ligesom flere lokale fra Give, at der også i fremtiden er et tilkørselsanlæg ved Tykhøjetvej syd for Give. Arkivfoto: Mette Mørk
Lokalråd Vejle Vesteregn frygter, at den kommende motorvejsstrækning mellem Billund og Give kommer til at give meget trafik gennem Uhe.

Lindeballe/Uhe: Står det til Lokalråd Vejle Vesteregn, er der også i fremtiden et tilkoblingsanlæg ved Give Syd ud til Tykhøjetvej.

Spørgsmålet er aktuelt, fordi Vejdirektoratet i deres foreløbige skitser for den kommende motorvejsstrækning mellem Billund og Give ikke har et til- og frakørselsanlæg syd for Give.

I stedet henviser Vejdirektoratet til, at man kan benytte en kommende til- og frakørsel ved Uhe.

Annonce

Den tanke er medlemmerne af Lokalråd Vejle Vesteregn og områdets beboere dog ikke begejstret for, fortæller formanden for lokalrådet, Jens Uth.

- Det vil give en øget trafik ind gennem Uhe by, og det er vi noget betænkelige ved. Det er nok ikke noget problem de første år, hvor motorvejen kommer til at slutte ved Billund, men alle tror da, den skal fortsætte ned til Haderslev - også med tung trafik vestfra. Det vil påvirke os og de små veje i det her område.

- Derfor støtter vi forslaget om, at der kommer et tilkoblingsanlæg ved Tykhøjetvej. Det er, synes vi, simpelthen nødvendigt, for det er ikke rimeligt, at trafikken øges så voldsomt gennem vores lille landsby, siger han.

Desuden foreslår lokalrådet, at et stykke af Farrevej, der ifølge planen fjernes, kan bevares og i stedet bruges til at lave omkørsel nord om Uhe.

Håber stadig på cykelsti

Spørgsmålet om tilkoblingsanlæg syd for Give blev drøftet på lokalrådets seneste årsmøde. Her var der også andre trafikrelaterede emner på dagsorden.

Eksempelvis er lokalrådet glad for, at planerne om en jernbane mellem Vejle og Billund i det forgangne år er blevet lagt på is. Banedanmark har tidligere købt to adresser på Gødsbølvej samt en enkelt ejendom på Grønhøjgårdvej i den forbindelse. Der bor ikke nogen på adresserne i dag.

- De er faldefærdige. Døre og vinduer står åbent, men jeg har fået at vide, at de skal rives ned i 2022. Derudover har vi ikke hørt noget om, hvad der skal ske med de arealer, men jeg går ud fra, at de skal sættes til salg.

Det vil give en øget trafik ind gennem Uhe by, og det er vi noget betænkelige ved.

Jens Uth, formand, Lokalrådet Vejle Vesteregn

Billundvej mellem Billund og rundkørslen ved Karlskov har tidligere været genstand for skriverier her i avisen. Lokalrådet har nemlig været blandt fortalerne for, at vejen skal udvides, fordi de mener, at den er for smal til den mængde og type af trafik, der hver dag kører på vejen.

Men med de nu fastlagte planer om en motorvej mellem Billund og Give er det ikke længere noget, lokalrådet anser som realistisk. Til gengæld siger Jens Uth, at rådet fortsat gerne ser, at der bliver anlagt en cykelsti på strækningen.

- Vi læser også dagspressen og hører, hvad der sker, og vi kan jo se, at der er nogle, der venter rigtig mange år på at få en cykelsti, så vi er godt klar over, at det er op ad bakke, men vi vil da gerne være med til at skubbe på for, at der sker noget, siger lokalrådsformanden med henvisning til den cykelsti, der efter mange års ønske er blevet bevilget til en strækning mellem Thyregod og Vesterlund.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's farvel til anfører kan mærkes: Derfor er VB tvunget til at reagere

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce