Annonce
Debat

Det er naturstridigt, at forbindelsen mellem Kongens Kær og Ny Rosborg stoppes med adgang forbudt-skilte

"Jeg tænker bare, at adfærden i området taler sit eget sprog. Mange krydser Bredstenvej på cykel-, løbe- og vandreture", skriver Per Gren. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Kongens Kær er et attraktivt besøgsområde for vejlensere og gæster til byen. Også Vejles kommende bydel, Ny Rosborg, kan få forbindelse til området.

Dog mangler sammenhængen, og det opleves naturstridigt, at forbindelsen mellem Kongens Kær og Ny Rosborg stoppes med adgang forbudt-skilte ved Bredstenvej (motortrafikvejen, red.).

Læser man tilbage i tiden, så blev broen over Vejle Å ved Kongens Kær etableret i 2009 i et samarbejde mellem Vejle Kommune og Skov- og Naturstyrelsen. Planen var at sammenbinde kæret med ådalen.

Annonce

Trods adgang forbudt til vejen begyndte brugerne hurtigt at krydse Bredstenvej for at komme på stierne på den anden side ved Vejle Å.

Men ifølge Miljøministeriet er der lys forude. I en plan for Kongens Kær kan man læse, at Vejle Kommune vil arbejde for, at der etableres en tunnel, som kan forbinde naturområdet med Ny Rosborg - hvis altså der kan rejses projektmidler til det.

Heldigvis er Vejle en ambitiøs by, hvor politikerne lytter til borgerne. Alene projektet Ny Rosborg er superambitiøst. Og i øvrigt et byudviklingsprojekt, der med sigte klimatilpasning rækker ud mod fremtiden.

I prospektet for Ny Rosborg kan man læse et afsnit om, at bydelen skal kobles til den overordnede infrastruktur mod syd, nord, øst og vest. Og som der står, vil et netværk af stier gøre Ny Rosborg til en oplevelsesrig genvej til midtbyen, ådalen, Kongens Kær og den vestlige del af Vejle.

Udfordringer for etablering af en overgang er der mange af. En af dem er Vejdirektoratet. Det kræver nemlig tilladelse at øge adgangen til en statsvej, som Bredstenvej er.

Sikkerheden skal tænkes foran, og det er også formålet med adgangsbegrænsningen, som beskytter vejstrækningen - og velsagtens borgerne.

I den sammenhæng er det spændende at læse i Danske Lov om Vejloven. Her beskrives, at vejnettet skal være sammenhængende og velfungerende samt være til gavn for samfundsøkonomien og udvikling i alle dele af landet, heri skal det sikre gode vej- og stiforbindelser mellem hjem, skole, arbejdsplads, kultur og fritid m.v.

Jeg tænker bare, at adfærden i området taler sit eget sprog. Mange krydser Bredstenvej på cykel-, løbe- og vandreture.


Måske er det ambitiøst at etablere en sikker overgang nu, men lidt brugeranalyse vil vise, at det er et stort ønske. Det passer fint ind i Vejles planer om udvikling og sammenbinding.

Per Gren


Måske er det ambitiøst at etablere en sikker overgang nu, men lidt brugeranalyse vil vise, at det er et stort ønske. Det passer fint ind i Vejles planer om udvikling og sammenbinding.

Det vil skabe et endnu stærkere rekreativt Vejle. Og det kan vi få brug for, når vi skal tage godt imod de mange nye vejlensere, som bl.a. vil bosætte sig i Ny Rosborg.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce